Dues debutants guanyen la passarel·la 080 Barcelona Fashion

Mietis guanya el premi al millor disseny emergent, i Elena Estaun, a la millor col·lecció

L'empresa Torras aconsegueix el premi que concedeix el clúster català de la moda (Modacc)

lmmarco39117596 les tres guardonades amb els premis del 080 barcelona fashio170630174511 / Departament d Empresa i Coneixement

lmmarco39117596 les tres guardonades amb els premis del 080 barcelona fashio170630174511
lmmarco39116550 080 barcelona spring summer 2018 desfile  de mietis170630172129

/

2
Es llegeix en minuts
LUIS MIGUEL MARCO / BARCELONA

La pell i les joies s'han imposat en l'edició número 20 de la passarel·la 080 Barcelona Fashion. 

Dues joves debutants han sigut les premiades. La igualadina de 24 anys Maria Fontanellas, al capdavant de la seva firma Mietis, ha aconseguit el Premi Nacional al Disseny Emergent, dotat amb 15.000 euros, que ofereix la firma Desigual. I la barcelonina Elena Estaun, amb la seva combinació de vestits i joies, ha aconseguit el Premi a la Millor Col·lecció i desfilarà també gratis en la pròxima edició de la 080.

El premi 080 que ofereix el Clúster Català de la Moda (Modacc) per a marques exportadores que facturen més de dos milions d'euros ha sigut per a la firma Torras. En l'entrega dels premis, el conseller d'Empresa, Jordi Biaget, també ha confirmat que la pròxima edició de la passarel·la repetirà emplaçament i se celebrarà, del 29 de gener al 2 de febrer, al Recinte Modernista de Sant Pau. 

"Tenia molta fe que això podia passar, però m'he emocionat", explicava Maria Fontanellas després de rebre el premi, mentre era felicitada per un dels membres internacionals del jurat, que l'havia votat i l'animava a seguir endavant. "El treball ha sigut molt dur, però estic molt contenta amb el resultat final de la desfilada". La seva proposta uneix dos temes: la pell i el modernisme. "Efectivament, he intentat donar un punt més fresc a la pell, que sempre associem al fred, amb colors més vius que els que s'utilitzen habitualment. I donar-li un toc femení i divertit a la pell, que és un material que utilitzo".

TRADICIÓ PELLETERA

I és comprensible perquè la Maria procedeix d'una família de tradició pelletera a Igualada. "Tenim una fàbrica de pells que procedeix del meu avi, de manera que, després de formar-me a Milà, vaig decidir seguir", explica l'artífex de Mietis, "que és un diminutiu del meu pare". La seva col·lecció per a la primavera que ve estiu es diu Cosmic Cinderella i té com a referents el món dels cotxes, el cine i el futurisme.  "Els diners del premi els invertiré a produir la col·lecció i comercialitzar-la". La desfilada ha sigut un somni i ara toca posar-se amb la realitat".  

VESTIMENTA JOIA

Notícies relacionades

Per la seva banda, Elena Estaun ha assegurat que va decidir per poder desfilar a la 080 crear una col·lecció de roba que d'alguna forma fos la prolongació de les seves joies. "He fet el que volia fer fa molt de temps, que ha sigut fer la meva primera col·lecció de roba", assegura aquesta jove que té dos botigues amb el seu nom a Barcelona, una al Turó Park, "on tinc el taller", i una tercera a l'illa d'Eivissa. Jo vaig estudiar disseny de moda fa molts anys a Nova York i mai ho havia aplicat. Ara era el moment de fusionar els vestits amb les joies". 

La desfilada de l'Elena, amb una proposta molt canyera, és un recorregut per la metamorfosi de la dona al llarg del temps, "amb una proposta de vestimenta joia que encara no està al mercat". En la desfilada de l'Elena les models passaven des dels orígens, amb una dona guerrera i amazona, a una dona emperadriu, una dona lluitadora i treballadora, per acabar amb una dona futurista i platejada al Manhattan del 2117. "Les joies van combinades amb les caçadores i els vestits o van aplicades en les mateixes peces de roba", explica. "I tot està confeccionat i cosit a mà a Barcelona", afegeix. Les joies són metal·litzades i barrejades amb cautxú per aconseguir elasticitat. També ha aconseguit l'efecte malla que s'adapta als braços amb una segona pell.