COSSOS DE CINE

Hollywood els vol amb abdominals

Zac Efron i Dwayne Johnson exhibeixen múscul en la versió cinematogràfica de 'Los vigilants de la platja'

lmmarco38699687 pelicula  los vigilantes de la playa 2017170601175644

lmmarco38699687 pelicula los vigilantes de la playa 2017170601175644

2
Es llegeix en minuts
Luis Miguel Marco

«Som l’elit de l’elit. Som el cor d’aquesta platja». La platja no és cap més que la de Santa Monica, a Califòrnia, possiblement la concentració més gran de cossos siliconats i musculats de tot el món. I la frase la deixa anar Dwayne Johnson, The Rock, en la versió cinematogràfica de la sèrie Los vigilantes de la playa, que després del seu pas per Cannes s’estrena aquest divendres i que té com a referent la famosa sèrie televisiva de la dècada dels 90. De fet, fins i tot hi ha un cameo dels veterans David Hasselhoff i Pamela Anderson.

De company d’escapades, The Rock, l’actor que més guanya a Hollywood i paradigma de les estrelles hipermusculades, té un Zac Efron que s’ha castigat també de valent al gimnàs per no desentonar entre tants exhibicionistes i tantes noies amb banyador vermell corrent per la sorra a càmera lenta. I és que a aquestes altures de la pel·lícula és clar. Hollywood més que no pas amb flotador, vol actors amb abdominals. I si per guanyar un Oscar potser s’ha d’interpretar un drama exagerat  i tornar-se lleig  fins i tot, per assegurar-se una taquilla generosa a l’estiu i la venda de crispetes s’ha de mostrar el tors ben fibrat i ben definit. Hem de donar carnassa a l’espectador.

Només s’ha de recórrer a Google per veure l’abans i el després de l’aspecte físic d’actors com Zac Efron, Chris Pratt i Chris Evans. Efron, l’antic ídol juvenil de la factoria Disney que omplia les carpetes de les adolescents que el veien a High School Musical, va aconseguir fa anys el cos d’un model d’Abercombie, i després d’un historial d’addicció a l’alcohol i les drogues ara, als seus 29 anys, s’ha abonat als batuts de proteïnes i mostra tants músculs que, més que no pas amb enveja, molts se’l miren amb estupor. 

MÉS ABDOMINALS QUE DIÀLEGS

L’empenta de les pel·lícules amb superherois també ha obligat els seus protagonistes a passar molt més temps al gimnàs que memoritzant diàlegs. Per això els entrenadors personals i els nutricionistes s’han convertit en personatges tan indispensables en l’entorn d’un actor com el seu representant o l’especialista que els dobla en les escenes de risc.

És el cas d’Aaron Williamson, l’entrenador personal més sol·licitat a Hollywood, exmarine i veterà de la guerra de l’Iraq, que ha entrenat Dwayne Johnson i Zac Efron per a la versió cinematogràfica de Los vigilantes de la playa, i els defensa. «Són nois que treballen molt dur per estar a l’altura en rodatges que també són molt durs».

Notícies relacionades

«És l’epidèmia de la dècada en aquesta indústria. Les franquícies de superherois l’han convertit en una carrera en què els actors empenyen els seus cossos més enllà de les seves proporcions naturals», assegura un crític de cine.

Efectivament, després dels Stallone, Schwarzenegger i els Hugh Jackman de torn, Hollywood defensa ara una nova remesa de nois musculats, aquells Chris (Pratt, Evans, Hemsworth i Pine) que fins i tot fan broma  en les entrevistes amb la seva gran semblança i que mostren als seus comptes d’Instagram la seva dura preparació per donar la talla del personatge, es digui Thor o Capità Amèrica. 

Temes:

Pel·lícules