A PETICIÓ DE 'BILLBOARD'

Cartes d'amor a la comunitat gai

Barbra Streisand, Céline Dion, Liza Minelli o Elton John són alguns dels artistes que escriuen els seus missatges de suport LGTBI

lmmarco22214248 new york  ny   april 22  barbra streisand attends the 40th a170607201221

lmmarco22214248 new york ny april 22 barbra streisand attends the 40th a170607201221 / JAMIE MCCARTHY

3
Es llegeix en minuts
Luis Miguel Marco

La cantant i actriu Barbra Streisand, de 75 anys, és un dels 50 famosos que s’ha sumat a la iniciativa. Ella és una icona per a la comunitat LGTBI pel seu suport i lluita en defensa del col·lectiu. En la seva carta, l’artista recorda que la primera vegada que va cantar per a un públic que havia pagat per veure-la va ser al club gai The Lion de Greenwich, a Nova York. Tenia 18 anys.

«Em van recolzar des del principi, i sempre els estaré agraïda –escriu la protagonista de 'Yentl'. «Afortunandamente avui el matrimoni igualitari és la llei, i això mereix un brindis, per tots nosaltres, perquè tots som únics i bells a la nostra manera i amb dret a estimar i a ser estimats per qui nosaltres escollim».

GRÀCIES PER ACCEPTAR-ME

El cantant britànic Elton John, al capdavant d’una fundació que lluita per la prevenció i els avanços en la curació de la sida, dona les gràcies. «Gràcies per acceptar-me, encara que altres no ho fessin. Gràcies per no jutjar mai, encara que hi ha hagut vegades que ha sigut difícil. Gràcies per abraçar sempre la meva música, fins i tot després de tants anys. Heu ensenyat al món que la gent de qualsevol creença, color i cultura es pot unir per disfrutar de la música d’un artista obertament gai com jo. I més que això, heu ensenyat al món que som dignes d’amor. No és una exageració dir que gràcies a vosaltres la societat és més justa i més compassiva. És una cosa de la qual podem estar orgullosos, no únicament aquest mes, sinó tots els dies i mesos de l’any».

L’artista canadenca Céline Dion també se suma a la iniciativa: «He sigut afortunada d’estar envoltada de gent meravellosa de la comunitat LGTBI al llarg de tota la meva carrera, des de talentosos músics, ballarins, productors i guionistes fins a col·legues que han contribuït al meu èxit. (...) Espero i reso perquè el nostre món continuï intentant entendre millor que l’acceptació i la tolerància són virtuts de les qual no n’hi ha mai prou».

LA NOSTRA ARMA SECRETA

La famosa 'drag queen' RuPaul, de 57 anys, que s’ha casat a poc amb la seva parella des de fa 23 anys, escriu: «Hem de recordar que la nostra màxima fortalesa està l’amor que sentim per la vida i els colors, la bellesa i la música, el ball i el joc. Aquesta és la nostra arma secreta. Això és una cosa que els contraris no tenen. Mantingues aquestes coses pròximes i estimades al cor perquè en temps de guerra t’ajudaran».

La cantant australiana Sia es va convertir en un exemple de suport del col·lectiu quan, després de la massacre homòfoba d’Orlando, va dedicar la cançó 'The greatest' que parla de superació, a les 49 víctimes que hi van morir. La seva llarga missiva està dedicada al seu representant i, entre altres coses, diu: «Fa poc es va fer públic que David és VIH positiu, i la transformació de la seva vergonya en autoacceptació ha sigut màgica. Soc molt feliç i estic orgullosa d’ell. Sense cap mena de dubte puc dir que no ho hauria fet sense els meus amics homosexuals, tant personalment com professionalment, i estic eternament agraïda a Déu per la creació d’ells en tota la seva esplendor». 

ESTIC ORGULLÓS

Notícies relacionades

L’actor Sean Hayes, conegut per la sèrie dels 90 'Will and Grace' va declarar que era gai el 2010. «Jo sabia que tothom sabia que era gai, però odiava que la premsa pogués odiar-me per assumir aquest terme. Però ja no hi ha batalla personal. Estic orgullós quan les paraules 'gai' o 'queer' estan al costat del meu nom». 

 Liza Minnelli, als 71 anys, es pregunta on seria ella sense la comunitat LGTBI «d’ànimes enlluernadores que sempre m’han recolzat i comprès». La inoblidable intèrpret de 'Cabaret' recorda: «Als anys daurats de Hollywood, molts no podien ser ells mateixos a la seva feina ni viure la seva veritable naturalesa, si bé era la seva creativitat que modelava els somnis de Hollywood i del món. D’aquests amics en vaig aprendre que diferent significa moltes coses: llibertat, opressió, celebració, tristesa, responsabilitat, ocultació, protesta, compartir, però sobretot ser sincer amb un mateix sense que importi el preu. Avui celebro a totes les persones especials, passades i presents, que han fet possible que jo sigui aquí».