PRIMERA APARICIÓ PÚBLICA FORA DELS EUA

Obama obre foc contra la fam a Milà

L'expresident nord-americà participa amb qui va ser el seu xef a la Casa Blanca en un congrés sobre alimentació

lmmarco38356423 former u s  president barack obama talks with former white h170509195138

lmmarco38356423 former u s president barack obama talks with former white h170509195138 / ALESSANDRO GAROFALO

2
Es llegeix en minuts

Barack Obama va reaparèixer en l’escena pública fora dels Estats Units per defensar a Milà que la iniciativa privada segueixi avançant en el sector de les energies netes, al marge del que Donald Trump estigui decidit a fer en matèria de canvi climàtic, que és més aviat poc. «L’aspecte postitiu és que encara podem emprendre accions per posar fre a un fenomen climàtic que fomenta crisi i crea inseguretat alimentària», va advertir Obama en conversa amb Sam Kass, que va ser el seu xef a la Casa Blanca. 

L’expresident va participar a la capital llombarda en la tercera edició de Seeds&Chips, un fòrum d’innovació alimentària en què per assistir a la conferència que va pronunciar, de 45 minuts, s’havia de pagar una entrada de 850 euros.

Amb aspecte relaxat i sense corbata, Obama va estar parlant davant un nodrit auditori en què estaven presents diverses personalitats italianes, entre elles l’ex primer ministre Matteo Renzi, que va escriure d’Obama a les seves xarxes: «Encara té molt a dir en política global». En la seva conferència, Obama també va defensar la necessitat de garantir l’alimentació sostenible per a tots, fet que ajudaria en la seva opinió a reduir els costos sanitaris i poder gastar aquests recursos a disminuir la pobresa en molts llocs. 

    

DESPRÉS DE LA VISITA AL DUOMO

Un altre avís de l’exmandatari: «Un bon líder és qui apodera la gent. Els polítics poden guiar les polítiques però les iniciatives vindran de la gent, amb decisions com la d’usar menys energia. Són milions de decisions individuals les que tenen un gran impacte».

Notícies relacionades

Obama va arribar dilluns passat a Milà entre grans mesures de seguretat, amb un seguici de 14 cotxes. Molts curiosos, telèfon en mà per capturar el moment, van esperar la seva presència a l’entrada del luxós Park Hyatt Hotel, on es va allotjar, i el van seguir al llarg de  diferents parades a la ciutat. L’expresident nord-americà va aprofitar per visitar els monuments més famosos i per participar en un sopar amb empresaris i polítics.

Sense treure’s les ulleres fosques, va disfrutar d’una visita privada al Duomo i va pujar a la seva terrassa panoràmica, la mateixa que va visitar la seva dona, Michelle, el 2015, quan va visitar l’Expo. La seva ruta turística va continuar amb una parada per veure 'L’últim sopar', el cèlebre quadro de Leonardo Da Vinci, i amb un recorregut per la Pinacoteca Ambrosiana. L’alcalde de Milà, Giuseppe Sala, el va obsequiar amb les claus de la ciutat.