ESPANYOLS MOLT ESPANYOLS

L'abraçada amb molta barba del 'Zorro' Banderas i el rei Felip

L'actor rep del monarca un premi amb aroma nord-americana als valors espanyols

 

  / GERARD JULIEN

1
Es llegeix en minuts
Iosu de la Torre
Iosu de la Torre

Coordinador de Podcast.

ver +

La fotografia de l'abraçada d'Antonio Banderas i Felip VI distribuïda per les agències aquest dimecres és la trobada de l'actor universal i el monarca en l'entrega d'un premi amb aroma nord-americana a un personatge que simbolitza el que és espanyol al món. El guardó Camino Real de l'Institut Franklin de la Universitat d'Alcalá de Henares ha propiciat aquesta trobada de dos personatges barbats.

L'instant capturat pel fotògraf sembla mil·limetrat. L'enquadrament permet, a més, un efecte mirall, salvant les estatures. Banderas i Felip, de perfil, magníficament vestits. Fosc el conjunt de l'actor malagueny, com la corbata. Més clar el del Rei, que també complementa amb una corbata clapejada sobre un blau cel.

L'actor que va protagonitzar 'El Zorro' mostra davant el Rei un somriure afectuós, per sobre del protocol. Les barbes dels dos personatges estan cuidades. La de Banderas és més 'hipster', per als seus 56 anys, que la del fill de Joan Carles i Sofia, retallada, com, asseguren, agrada a la seva dona, Letizia.

DOMINGO, FUSTER, GASOL

Abans que Banderas havien rebut aquest premi el cantant d'òpera Plácido Domingo, el cardiòleg Valentí Fuster i el basquetbolista Pau Gasol. Espanyols molt espanyols pel món, que és el que pretén proclamar el guardó que fa referència als camins utilitzats pels conquistadors espanyols des de Mèxic per arribar als "territoris del Nord", el que avui són els Estats Units. Camino Real de Tierra Adentro i Camino Real de California, segons recull un teletip de l'agència Efe.

Notícies relacionades

L'Institut Franklin reconeix amb aquest premi aquells espanyols amb la seva bona feina i irreprotxable conducta, projectant i potenciat la imatge d'Espanya en territori nord-americà", remata Efe. "Un reconeixement de la importància que històricament va tenir i té Espanya a l'Amèrica del Nord".

Antonio Banderas és "una de les figures espanyoles més destacades en el panorama artístic nord-americà i un referent dels valors espanyols, que ha conservat amb zel el llegat cultural espanyol i s'ha mantingut sempre fidel als seus orígens", expliquen des de la Universitat d'Alcalá de Henares.