PROJECTE ENCALLAT

Berlusconi tindrà el seu biopic

Dirigit per Paolo Sorrentino i interpretat per Toni Servillo, el tàndem de 'La gran bellesa'

lmmarco37938504 mil103 rho pero  italia  05 04 2017   el ex primer ministro 170411132242

lmmarco37938504 mil103 rho pero italia 05 04 2017 el ex primer ministro 170411132242 / DANIEL DAL ZENNARO

1
Es llegeix en minuts

La cosa promet. El director Paolo Sorrentino i el seu actor fetitxe, Toni Servillo, reunits per finalment tirar endavant un projecte ambiciós del qual fa molt temps que se'n parla, però que no trobava finançament: retratar l'ascens i caiguda del quatre vegades primer ministre italià Silvio Berlusconi. Els preparatius del biopic han fet un salt important després que el director italià hagi confirmat al diari ‘La Repubblica’ la participació de Servillo en el projecte, que interpretaria 'Il Cavaliere'. Junts van firmar el gran èxit del cine italià 'La gran bellesa', que va guanyar, entre altres premis, l'Oscar a millor pel·lícula de parla no anglesa el 2014.

ES DIRÀ 'LORO'

La pel·lícula portarà per títol 'Loro', que en italià té un doble sentit. Significa 'ells' i també s'entén com 'L'or'. I s'insereix en la línia històrica de la filmografia de Sorrentino, que fa una dècada va dirigir 'Il Divo', sobre la figura del també ex primer ministre i líder democristià Giulio Andreotti, també interpretat per Servillo. "El poder és una de les grans temptacions del gènere humà i això em fascina", ha explicat el director italià, de 46 anys. Sorrentino ha tingut també el suport del públic i la crítica amb la seva sèrie televisiva 'The young pope' (El jove Papa), interpretada per Jude Law i de la qual prepara una segona temporada. 

Notícies relacionades

El film sobre el líder de Força Itàlia no tirava endavant perquè en el finançament de les obres més importants de Sorrentino, com 'La gran bellesa' i 'Joventut', hi havia Medusa Films, en mans de Berlusconi. 

Segons 'Scren Daily', la reunió entre el director i el seu actor fetitxe torna a reactivar un projecte que es creia paralitzat des del novembre i que ara es podria començar a rodar, com a molt aviat aquest estiu. Del guió se'n sap poca cosa, però passarà revista a la polèmica figura de l'empresari i ex primer ministre a través de la gent que formava el seu cercle més íntim d'assessors, espectadors i partícips de la successió d'escàndols i resurreccions que van caracteritzar els seus tres mandats al capdavant del país. És de suposar que el film no passarà per alt les festes i el 'bunga bunga' a la seva residència de l'illa de Sardenya.