Shaffer & Carrozzini

Nòvios per la gràcia de 'Vogue'

Els fills d'Anna Wintour i Franca Sozzani, mítiques directores de la revista, preparen el seu casament.

 

  / PATRICK MCMULLAN

3
Es llegeix en minuts
Núria Marrón
Núria Marrón

Periodista

ver +

Aquí arriba l'enigma de la temporada de la moda i -¡sorpresa!- aquesta vegada la cosa no va d'endevinar quina serà l'enèsima responsable de direcció creativa que roda en aquest gremi caníbal. Des que els relacions públiques de l'edició americana de 'Vogue' van confirmar que Bee Shaffer, filla de la seva directora, Anna Wintour, s'havia compromès amb Francesco Carrozzini, al seu torn fill de la recentment desapareguda, i també mítica, directora de 'Vogue Italia', Franca Sozzani, la pregunta que pul·lula pel gremi és qui vestirà els nuvis -sobretot la núvia- el dia que s'uneixin aquestes dues dinasties de l'imperi editorial Condé Nast.

¿Serà Oscar de la Renta, amic íntim de Wintour? ¿O bé la noia optarà per les seves firmes de capçalera, com Gucci, Alexander McQueen, Chanel i Balenciaga? Ja veuen que el tema està molt obert, malgrat que les quinieles situen l'enllaç el pròxim maig a la mansió que té Wintour a Staten Island.

I qui són els contraents, es preguntaran. A la nòvia, Bee Shaffer, la deuen haver vist en centenars d'alfombres vermelles i 'front-rows': els maldients del sector solen dir en broma que la noia és l'únic complement que Wintour és capaç de repetir en públic. «Si vaig a una festa important o a una desfilada de moda, tinc molt clar que l'única raó per la qual soc allà és per ser la filla d'Anna Wintour», admet la noia, de 29 anys. Malgrat l'asfíxia que provoca créixer a l'ombra de figures totpoderoses com la de la seva mare, Bee no ha abandonat del tot el carril familiar. Neta de l'editor del diari britànic 'Evening Standard' i neboda del responsable diplomàtic del diari 'The Guardian', també s'ha endinsat en el bosc de la comunicació: amb 17 anys va col·laborar en l'edició de 'Teen Vogue' i, mentre estudiava a la Universitat de Colúmbia, va escriure una columna d'estil per al 'Daily Telegraph'. «No vull arribar als 30 anys i haver de dir-li: 'Mama: ¿em pots aconseguir una entrevista de feina?'», va dir una vegada. Així que va maniobrar i va tirar cap a la tele: primer com a productora de la sèrie 'Glee' amb Ryan Murphy i després a l'equip del 'Late Night with Seth Mayers', un lloc que acaba de deixar perquè, segons sembla, vol dedicar-se al teatre.

Consogres i amigues

Notícies relacionades

Al seu actual promès, de 34 anys, el deu conèixer des de fa temps, ja que les seves mares, íntimes amigues, devien començar a relacionar-se en algun despatx de Condé Nast (totes dues van agafar el timó de 'Vogue' el 1988) o compartint verins al 'front row' d'alguna desfilada de moda. No obstant, la relació de Bee i Francesco va passar de desconeguda a oficiosa quan ella, la tardor passada, va assistir a una projecció a Nova York del documental que Carrozzini ha dirigit sobre la seva mare, 'Franca: chaos and creation', que va estrenar al setembre al Festival de Venècia juntament amb la seva progenitora, tres mesos abans que aquesta morís de càncer de pulmó.

Fotògraf i cineasta, viu, com Bee, en el pont aeri entre Nova York i Los Angeles i es mou entre aquests universos adjacents que són la moda i l'entreteniment. Els seus treballs fotogràfics s'han publicat a 'Vanity Fair', 'The New Yorker' o 'L'Uomo Vogue', i ha dirigit videoclips per a Beyoncé, Lenny Kravitz, Nicki Minaj i Lana del Rey, amb qui va viure una d'aquelles relacions tòxiques i tràgiques a les quals, amb tanta afectació, sol cantar l'artista. Ara, el fotògraf encara una altra experiència que també podria resultar extrema: preparar un casament amb la temible Wintour en el paper de sogra.