Álex González, un actor en òrbita

El madrileny, que confessa ser un "romàntic empedreït", estrena divendres la seva última pel·lícula, un 'thriller' futurista en què comparteix protagonisme i passió amb Clara Lago

undefined37938714 madrid 05 04 2017 photocall pelicula orbita 9  en la foto el170405155320

undefined37938714 madrid 05 04 2017 photocall pelicula orbita 9 en la foto el170405155320 / JUAN MANUEL PRATS

2
Es llegeix en minuts
Olga Pereda
Olga Pereda

Periodista

ver +

Fa quatre anys, Álex González reia quan se li preguntava per la fama. «A mi no em coneix ningú», assumia amb humor. I això que ja havia rodat unes quantes pel·lícules (Luz de domingoAlacrán enamorado...) i havia fet també els seus primers passos a Hollywood (X-Men: Primera generación). El 2013, a punt d’estrenar Combustión, el madrileny somreia perquè la fama no anava amb ell. Poc després va aparèixer El Príncipe (Tele 5) i la seva vida va fer boom.

Ara, cada vegada que González baixa al súper a fer la compra –per dir alguna cosa– sap que necessitarà molt més temps del necessari. «La gent és carinyosa i es vol fer fotos amb mi. Ho viu amb gratitud», respon l’actor. No hi ha gaires col·legues de professió que cedeixin el pas al periodista o que li donin l’únic got d’aigua que hi ha a la taula en lloc de quedar-se’l ell. González ho fa.

L’actor, que ara té 36 anys i treballa dels dels 22, està en plena promoció de la pel·lícula Órbita 9, un thriller romàntic i futurista en què dona vida a un enginyer robòtic encarregat de reparar la nau on una jove (Clara Lago) viatja sola per l’espai.

Pot ser que no sigui la primera vegada que veiem en cine una història així, però Órbita 9 té presència, intriga, connotacions ecologistes i el notable esforç dels seus dos protagonistes, que es deixen la pell en uns personatges molt diferents dels interpretats fins ara. 

CEREBRAL / El noble i musculós policia d’El Príncipe és aquí un home cerebral i turmentat. «És –al seu parer– excel·lent amb els números, però amb nul·la intel·ligència emocional».

El subtítol del film, que s’estrena divendres, diu: «Estimar et farà lliure». I a González li sembla preciós. «Ara mateix estic solter, però soc un romàntic empedreït, mantinc aquella cosa idealista de l’amor». De fet, està convençut que l’estat ideal d’una persona és en parella. Ho diu ell, a qui se l’ha relacionat amb Mónica Cruz, Chenoa i Adriana Ugarte, amb qui va compartir protagonisme a Combustión.

Potser és perquè els 40 es van acostant o per haver nascut en una (humil) família de tres germans, però té clar que la paternitat és fonamental. Ell no la descarta, malgrat la seva voràgine laboral. «Crec que l’amor ens fa lliures. Però no només l’amor d’una parella sinó també dels fills. És una cosa que no descarto, però ara no tinc parella i per a mi els nens han de néixer de l’amor», confessa.

Notícies relacionades

AMISTAT /Amor, i molt, és el que sent pel seu mentor, el seu amic: Jose Coronado, company a El Príncipe i a la nova sèrie de Tele 5, Vivir sin permisoCoronado assegura que González està fet d’una pasta especial. S’adoren. També en la distància. Quan el protagonista d’Alacrán enamorado va marxar a Los Angeles mantenien contacte digital. «Som com nòvios, parlem per Skype tota l’estona», assegurava llavors Coronado. «Només ens falta el sexe», riu ara González, per a qui el seu amic és «un meravellós regal que li ha donat la professió, un paio amb un currículum gegant que se segueix emocionant amb cada nou projecte».

González també és un enamorat de la feina, però a l’hora d’establir prioritats considera que la sanitat i l’educació han d’estar sempre per sobre de la indústria del cine. «Som cultura. Però crec que els actors ens donem massa importància». No és el seu cas. Almenys, de moment.