080 BARCELONA FASHION

De la naturalitat de Yerse a la festassa de Brain&Beast

Yerse, Lebor Gabala i Justicia Ruano també han presentat les seves col·leccions

zentauroepp37146071 gente extra 080 080 bcn fashion 080 bcn fashion 1 hhac170202231155

zentauroepp37146071 gente extra  080 080 bcn fashion   080 bcn fashion    1 hhac170202231155
lmmarco37145332 gente extra salon 080 desfile de lebor gabala170202205913
zentauroepp37146078 gente extra desfile de justicia ruano 080170202231210

/

3
Es llegeix en minuts
MIREYA ROCA / LUIS MIGUEL MARCO / BARCELONA

La quarta jornada de la 080 Barcelona Fashion l'han tancat els nois de Brain&Beast. Ángel Vilda, Ezequiel Carril i César Olivar, els responsables de la firma Brain & Beast, van tornar a fer-la grossa i van convertir ahir a la nit, en l'última desfilada, la sala Tallers del TNC en un club per presentar la seva col·lecció, 'Playback', amb una cantant fent precisament un 'playback'. "¿Saps aquelles festes on la gent se'n va i queden 25 persones, però són les més interessants? Doncs això", va explicar Ángel Vilda, que ha tornat a comptar "com sempre" amb la seva pròpia 'troupe' d'amics/gues models «noia-noia, noi-noi, en la nostra línia habitual".

"Els 25 'looks' que s'han vist en la desfilada els hem tallat, cosit i estampat d'un en un amb les mans i no es produiran en sèrie. No hem volgut fer una cosa comercial ni té a veure amb el que es veu al carrer. Només és per a gent que estigui disposada a tenir el capritx d'una peça única i pagar, per exemple, 1.200 euros per una gavardina nostra". De fet, aquest divendres, a partir de les set del vespre, totes les peces «que tenen un filtre japonès, perquè és el millor patronatge que hi ha, es podran comprar a la galeria Hell Gallery (Cendra, 8, bis). 

ALGUNA COSA HA DE CANVIAR

Sense voler entrar en polèmiques, Vilda assegura que «alguna cosa ha de canviar» en aquesta plataforma de moda del 080. «Barcelona no està posicionada entre les passarel·les internacionals», es va lamentar.

Va obrir les desfilades de la tarda Yerse, que va presentar la col·lecció 'Togeltherness', buscant el retrobament amb el tacte i la naturalitat de la roba, amb brodats i detalls folk, espigues de jacquard, flors, quadros i maxiratlles. "Una col·lecció sensorial que s'allunya del pla tecnològic", va explicar Eva Carretero, la responsable de la firma. Una col·lecció sòbria i còmoda, amb grisos i negre, diferents gammes de blau, porpra i tocs de vermell i mostassa. 

A la primera fila hi havia cares conegudes com la de la model Judith Mascó, que va explicar que no va poder assistir a la desfilada de Custo Barcelona en què va debutar la seva filla, Maria Vicente. Aquesta ha sigut la primera experiència com a model per a la noia, de 19 anys. "La Maria ha disfrutat de la desfilada però estava molt nerviosa", va explicar Mascó, que ha aclarit que la seva filla no es dedicarà al modelatge, "en tot cas ho farà esporàdicament". Entre els assistents convidats a peu de passarel·la també hi havia les nedadores sincronitzades Ona Carbonell i Thaïs Enríquez així com les actrius Cristina Brondo, Aida Flix, Georgina Amorós i la cantant Gisela.

"LA 'FAST FASHION' ÉS PA PER AVUI..."

Lebor Gabala, la firma que defensa la veterana dissenyadora Maite Cruz, ha presentat 'Scherezade'. "Hem donat una evolució i una continuïtat a l'última col·lecció d'estiu". Lebor Gabala segueix apostant per "una silueta vaporosa del tipus mil i una nits i amb els jocs de volums". La novetat està en la incorporació de "pantalons de pell, de micropana i de pana gruixuda que combinen amb camises de seda". Muñoz té clar que el seu ritme de creació és el "tradicional". "La 'fast fashion' és pa per avui i engrunes per demà".

Notícies relacionades

Justicia Ruano va rematar la jornada amb vestits de còctel i festa, que tendeixen cada vegada més al luxe. "Els meus patrons són senzills i atemporals, amb teixits molt rics. I és que en les teles és on trobo la inspiració", ha explicat la dissenyadora. La col·lecció ressalta brocats, superposats, vellut, lurex i lamé, una línia barroca dominada en matisos suaus com el rosa i el verd aigua en què contrasta el color vi.

Ruano ha explicat que les seves vendes majoritàries són a l'estranger. "El 95% de la meva roba es ven fora. Per sort a l'estranger veuen just el preu que demano i valoren la meva feina i la qualitat dels teixits". Ella també ho té clar. "Ni la moda ràpida i ni les peces barates funcionen amb mi".