ASTRE EN DECADÈNCIA

Johnny Depp, gairebé a la ruïna pel seu alt tren de vida

Segons el seu antic bufet d'advocats, l'actor de 'Pirates del Carib' gasta 1,8 milions al mes, 640.000 euros en vi

Johnny Depp

Johnny Depp / AP / RICHARD SHOTWELL

2
Es llegeix en minuts

L'actor Johnny Depp està gairebé a la ruïna, segons The Management Group (TMG), un despatx d'advocats que l'ha demandat aquest dimarts per impagament d'un deute milionari. Durant les últimes dues dècades, diuen, l'actor de 'Pirates del Carib', de 53 anys, ha portat un altíssim tren de vida, i ha gastat una mitjana de dos milions de dòlars al mes (més d'1,8 milions d'euros).

Segons la demanda, l'estrella de Los Angeles hauria invertit 75 milions de dòlars en la compra de 14 cases (un castell a França en una parcel·la de 18 hectàrees, diverses residències a Hollywood, un loft al centre de Los Angeles, una granja de cavalls a Kentucky...).

Des del 2000, Depp també ha comprat un iot (16,6 milions d'euros), 45 cotxes de luxe i un avió privat. A més, el bufet de Beverly Hills assegura que l'actor gasta una mitjana de 640.000 euros al mes en vins, i que manté una plantilla de 40 persones del seu servei.

A més, a Depp li agrada col·leccionar art (té més de 200 obres de Klimt i Warhol, entre altres), guitarres (70) i altres records valuosos emmagatzemats en una dotzena de llocs diferents.

HOMENATGE AL SEU AMIC HUNTER S. THOMPSON

Un altre increïble dispendi que al·lega el despatx és que l'actor es va gastar tres milions de dòlars en la construcció d'un canó per disparar les cendres del periodista 'gonzo' Hunter S. Thompson, enmig de focs artificials, sobre la seva casa d'Aspen, Colorado. Depp va complir així la voluntat de tenir un excèntric funeral de qui va ser el seu amic, l'autor de 'Miedo y asco en Las Vegas', que l'intèrpret va encarnar en la seva versió cinematogràfica de 1998. Thompson, que va ser col·laborador de 'Rolling Stone' durant gran part de la seva vida, es va suïcidar el 20 de febrer del 2005 a casa seva.

(El vídeo següent resumeix el funeral de l'escriptor. A les imatges també s'hi pot veure l'actor, a partir del minut 2.24).

DEMANDA DE DEPP

Per la seva banda, Johnny Depp també va demandar al mes de gener els advocats de TMG, i els exigeix 25 milions de dòlars per la mala gestió de les seves finances, per demanar préstecs sense el seu consentiment i per deixar-lo gairebé arruïnat.

"Durant més de 17 anys, The Management Group ha fet tot el possible per protegir l'actor de si mateix", ha assegurat Michael Kump, advocat del bufet. "De fet, quan el banc va exigir a Depp el reemborsament d'un préstec multimilionari i l'actor no el podia pagar, la companyia li va deixar diners per evitar una humiliant crisi financera", assegura. Segons la versió de TMG, en diverses ocasions ha intentat advertir a l'actor que estava gastant massa.

Notícies relacionades

Depp va acomiadar els advocats de la companyia l'any passat. Ara, TMG assegura que l'estrella els deu 4,2 milions d'euros, i per això s'ha vist obligada a iniciar procediments d'execució hipotecària a la propietat de Depp. "L'única raó per la qual el senyor Depp ha presentat la demanda ha sigut per interferir en els esforços del despatx TMG per aconseguir el reemborsament del préstec que li havien fet per rescatar-lo", manté l'empresa.

Johnny Depp i Amber Heard -la seva última dona, de 30 anys- van arribar a un acord extrajudicial l'agost passat per posar fi al seu matrimoni, que va durar un any i mig, segons el qual l'actor acordava pagar 6,4 milions d'euros a la model.

Temes:

Johnny Depp