080 BARCELONA FASHION

Arrenca una passarel·la d'alta volada

El president Puigdemont inaugura la 19a edició d'aquesta cita amb la moda

2
Es llegeix en minuts
MIREYA ROCA / BARCELONA

La caixa negra de la sala Tallers del Teatre Nacional de Catalunya va ser l’escenari elegit perquè ahir arrenqués l’edició número 19 de la 080 Barcelona Fashion, la festa de la moda catalana. La targeta d’embarcament va anar a càrrec de Boboli i de pujar fins a l’espai sideral se’n va encarregar el valencià Miquel Suay, el guanyador a la millor col·lecció de l’edició anterior, amb una posada en escena estel·lar. Un cop a la terra, el president Carles Puigdemont, després de la desfilada de TNC, va ser l’encarregat d’inaugurar la cita, que fins divendres s’ha instal·lat al Teatre Nacional de Catalunya. 

Amb l’actriu Elsa Anka i la nedadora Ona Carbonell a primera fila, la veterana firma TCN es va posar vuitantera per oferir una moda a punt per comprar en tons blanc, negre, gris i efectes degradats, una proposta desenfadada i urbana, amb cotilleria en tons pastel que combina seda, cotó i napa.

El pànic va ser el fil conductor de Blame, la firma creada el 2014 pel valencià Pablo Ruiz, que en l’edició anterior de la 080 va guanyar el premi al millor dissenyador emergent. La seva col·lecció 'Panóptico' remet a la indumentària taronja dels reus.

I els astronautes van arribar de la mà d’un altre valencià, Miquel Suay. Una proposta arriscada, amb peces encoixinades i molt volum, en què no faltaven els tocs metal·litzats, servida amb una posada en escena que recordava la carrera espacial, amb les veus de Nixon i Kennedy.  

ELS NENS, AL MATÍ

El matí va estar dedicat als nens. Boboli va muntar també una posada en escena d’alta volada. Una altra firma catalana que s’aboca també en el 'see now, buy now' –ho veus, ho compres–, amb propostes per a aquesta primavera-estiu a la venda des d’ara mateix 'on line' i a la botiga. 

Notícies relacionades

Va fer de l’escenari una porta d’embarcament de la seva col·lecció 'Boboli Airlines', en què els petits viatgers van desfilar còmodes i lleugers d’equipatge amb un vestuari tan vistós com estival. Ratlles marineres, roba texana, estampats ètnics, colors àcids que els nens van defensar, carregats amb les seves maletes de cartró i les seves targetes d’embarcament.

'Gallery' és la nova col·lecció de CND By Cóndor, una marca de calceteria i moda infantil que s’ha inspirat aquesta vegada en el pop art, l’'art noveau' i l’impressionisme. Entre el nombros grup de 'minimodels', que com a colofó final van repartir les gominoles que decorava un colorista quadro obra de Christian Escribà, que també es va apuntar a la festa, van desfilar els tres fills d’Alejandra Prat i els dos de Mireia Canalda. 

lmmarco37112351 gentebarcelona  pasarela  080  desfile de boboli  foto web  170130205807

lmmarco37112351 gentebarcelona pasarela 080 desfile de boboli foto web 170130205807