EXIGIA DINERS I ENVIAVA IMATGES

David Bisbal, víctima d'una extorsió

L'acusat es va apropiar de l'antic número de telèfon del cantant per fer-se passar per ell

 

  / JUANJO MOLINA

1
Es llegeix en minuts

El Jutjat Penal número 1 d'Almeria ha jutjat Oscar B. per intentar extorsionar David Bisbal després d'apropiar-se del seu antic número de telèfon. La companyia telefònica va adjudicar a l'acusat l'antic número de telèfon del cantant i, després de descobrir-ho, es va fer passar per ell, i va enviar correus i imatges de l'artista i, fins i tot, reclamava diners a canvi d'aturar la seva activitat.

L'acusat, que no ha comparegut a la sala i per a qui la Fiscalia sol·licita nou mesos de presó per un delicte d'extorsió en grau de temptativa recollit a l'article 243 del Codi Penal, hauria aconseguit informació personal de l'artista mitjançant el número de telèfon, al qual seguien contactant amics i familiars de Bisbal després que l'artista el donés de baixa "per error".

Bisbal ha declarat a la sala davant les preguntes de l'acusació que ell exerceix, la defensa i la Fiscalia, davant la qual ha afirmat que aquesta "persona anònima" va contactar amb ell mitjançant un correu electrònic que li va enviar a dos comptes personals. "Es va fer passar per mi per tenir informació dels meus amics", ha matisat l'almerienc.

L'intèrpret de 'Bulería' ha ratificat que “des del primer moment” l'acusat tenia la intenció d'“amenaçar” i "extorsionar" amb el material que havia recollit, i volia “acordar un preu” per la devolució del número de telèfon. “Demanava diners i enviava imatges”, ha insistit l'artista, que ha explicat que el contacte el va mantenir a través d'un amic, a qui va recórrer per resoldre la situació.

"FINS QUE ES VAN ADONAR QUE NO ERA JO"

Notícies relacionades

Bisbal també ha lamentat que alguns dels seus amics i familiars parlessin amb l'acusat “fins que es van adonar que no era jo”, ja que l'acusat hauria tractat d'imitar-lo quan utilitzava el telèfon.

“Em vaig sentir intimidat, preocupat”, ha explicat l'artista, que ha felicitat la Guàrdia Civil per la seva tasca per identificar el sospitós, que “tenia un pla”, segons la seva percepció. Així, ha negat que l'acusat tingués voluntat de solucionar l'assumpte desfent-se de la línia que li havien assignat, ja que “com més parlàvem, més demanava o més extorsionava”, explica.

Temes:

David Bisbal