els reis, la princesa i la infanta

Un altre retrat de família per felicitar el Nadal des del palau de la Zarzuela

El tradicional 'christmas' nadalenc es distribueix aquest dilluns a la pàgina web de la Casa del Rei i a través de les xarxes socials

fcasals36605518 gente felicitaci n de navidad de sus majestades los reyes  f161212175235

fcasals36605518 gente felicitaci n de navidad de sus majestades los reyes f161212175235

2
Es llegeix en minuts

Com ja és tradicional en aquestes dates, els Reis van enviar ahir, dilluns, la seva tradicional felicitació nadalenca, en què es pot veure Felip VI, la reina Letizia i les seves dues filles –Elionor, princesa d’Astúries, d’11 anys, i la infanta Sofia, de 9– molt somrients mirant a la càmera en una imatge captada en un banc dels jardins del palau de la Zarzuela. Sofia està asseguda a la falda de la seva mare, que l’abraça per la cintura i recolza el cap en ella, i Elionor està col·locada entre els dos monarques, agafa amb força la mà del seu pare.

El revers de la felicitació és breu, tot just un Bon Nadal i Feliç Any Nou 2017 (escrit també en anglès) i amb la firma rubricada a mà pels quatre membres de la família reial. Tant Elionor com Sofia escriuen els seus noms i càrrecs perfectament alineats, i amb una cal·ligrafia llegible i pulcra.

La imatge va ser captada per l’equip de fotografia de la Casa del Rei a finals de novembre, i s’hi pot veure els Reis i la seva primogènita vestits de manera informal i de vermell bordeus, mare i filla amb jaqueta d’aquest color, i el pare, amb la corbata. Per la seva part, la Elionor és la que s’allunya una mica del conjunt, ja que llueix un jersei gris amb motius nadalencs en groc i blanc.

L’any passat, els monarques van triar una foto de les dues nenes per il·lustrar la felicitació nadalenca i ells es van mantenir al marge de la postal. Al revers de la targeta del 2015, s’hi podia llegir: «Cada dia hi ha un motiu d’esperança per a l’harmonia en els nostres cors. Que els ideals del Nadal il·luminin sempre aquest camí». El que sí que hi apareixia eren les firmes dels quatre membres de la família.

JOAN CARLES I SOFIA

Notícies relacionades

Com en anys anteriors, l’altra felicitació reial, la dels reis Joan Carles i Sofia, reprodueix una obra d’art sacre, l’Adoració dels pastors, de Juan Martínez Montañés, datada el 1609 i que pertany al retaule major del monestir de San Isidoro del Campo de la localitat sevillana de Santiponce. També com en altres ocasions, ni Joan Carles ni Sofia afegeixen la R de Reis al final del seu nom, com sí que feien antigament i com ara fan el seu fill i la seva nora.

I com ja és habitual des de l’any 2012, les germanes del Rei, les infantes Elena i Cristina, feliciten el Nadal a títol personal i els seus christmas no es pengen a la web de la Casa del Rei.