Michelin revela avui un nou restaurant amb tres estrelles

La guia francesa, que es presenta aquesta nit en un sopar de gala a Girona, promet una edició "espectacular"

fcasals36384689 combo161122195414

fcasals36384689 combo161122195414

1
Es llegeix en minuts
FERRAN IMEDIO / GIRONA

La d'aquest dimecres promet ser la gran nit gastronòmica de l'any. Per diverses raons. La primera, perquè la guia Michelin donarà a conèixer un nou tres estrelles que s'unirà als altres vuit restaurants instal·lats en l'olimp gurmet. La segona, perquè els responsables de la bíblia vermella han promès que l'edició de l'any que ve serà la millor en lustres, amb una pluja d'entorxats com no es recorda. "Espectacular, de rècord", diuen.

I la tercera, perquè tanta felicitat se celebrarà en un sopar, també espectacular, coordinat per El Celler de Can Roca, en què cuinaran els germans Roca, Paco Pérez (Miramar), Fina Puigdevall (Les Cols), Marc Gascons (Els Tinars), Pere Massana (Massana), Albert Sastregener (Bo.Tic), Jordi Juncà (Ca l'Enric) i Màrius i Joan Jordà (Empòrium).

Notícies relacionades

Llavors, ¿què més es pot demanar a una guia Michelin que per fi sembla ser generosa amb els cuiners? Posats a fer, que el nou 'tri' sigui català. De probabilitats n'hi ha, ja que quatre restaurants de Barcelona opten a la tercera (LasarteEnotecaÀbac Moments) i n'hi ha dos més fora de la capital: Miramar (Llançà) i Les Cols (Olot). L'ocasió és immillorable per rescabalar una Barcelona que és referent mundial gastronòmic però que està òrfena d'un establiment 'supertop'. 

EL CLUB DELS VUIT

Altres aspirants a formar part del club de les vuit vaques sagrades (El Celler de Can RocaSant PauArzakAkelareMartín BerasateguiAzurmendiQuique Dacosta i Diverxo) són Dani García i Aponiente (del xef del mar, Ángel León), el riojà El Portal de Echaurren, de Francis Paniego, i l'asturià Casa Marcial, de Nacho Manzano.