D'esquerrana a «ultrasarkozysta»

2
Es llegeix en minuts
Eva Cantón
Eva Cantón

Periodista

ver +

Mai ha ocultat que va trobar a l'Elisi un entorn més dur que el de les passarel·les. Carla Bruni no va fer gaires amistats polítiques o mediàtiques durant els quatre anys en què va exercir de primera dama al costat de l'enèrgic Nicolas Sarkozy i va ocupar innombrables portades de paper cuixé.

Tampoc sembla entusiasmada, això diu, amb la possibilitat de tornar a estar sota altres focus que no siguin els d'un escenari. Mentre el candidat a les primàries de la dreta recorre tots els platós de televisió fent campanya, Carla Bruni guarda silenci.

Ni un tuit, ni un post a Instagram, cap comentari sobre els plans del seu marit per treure França del marasme. Només usa les xarxes socials per compartir moments musicals amb els seus fans o mostrar fragments de la seva vida familiar.

Els últims, les fotos de l'aniversari de la seva filla Giulia, la que va tenir amb l'expresident francès fa cinc anys. No obstant, durant la campanya electoral del 2012 Bruni va recórrer tot França al costat del seu marit, encadenant visites a hospitals amb mítings polítics. Va arribar fins i tot a endarrerir la sortida del seu últim disc, Little french songs, per no alterar l'agenda de Nicolas Sarkozy, així que només és qüestió de temps que entri novament en acció. El seu compte d'Instagram té 42.000 seguidors.

Després de la derrota del 2012 davant François Hollande, Bruni va aplaudir que Sarkozy decidís abandonar la política i oficiés d'acompanyant carregant la guitarra a les seves gales o a les gires de promoció dels seus àlbums.

«Com a dona, no vull que torni. Però, és clar, si em preguntes com a ciutadana francesa…», va respondre al popular xou nord-americà d'Ellen DeGeneres quan se li va preguntar per un eventual retorn del seu marit a la presidència. «Mai li diria que no ho fes si és el que realment desitja», va afegir. Més tard, quan Sarkozy va rellançar la seva carrera i va aconseguir la presidència del partit conservador, la revista Paris Match presentava Bruni com un dels seus principals actius en el camí de tornada a l'Elisi.

Notícies relacionades

L'exmodel, de 48 anys, es va casar amb Sarkozy el febrer del 2008, quatre mesos després d'un sopar en què va conèixer el president, acabat de divorciar de la seva anterior dona, Cécila Attias.

Un any abans, la italiana no va poder votar en les presidencials perquè encara no era ciutadana francesa, encara que ho hauria fet per la seva rival, Ségolène Royal, segons confessaria després ella mateixa. Des d'aleshores ha passat de ser «epidèrmicament d'esquerres», com va dir al diari Libération, a ser «ultrasarkozysta»