EMOTIVA ABRAÇADA A LA CASA BLANCA

Michelle Obama i Meryl Streep s'uneixen per l'educació de les nenes

jgblanco35877432 first lady michelle obama and actress meryl streep embrace a161013174251

jgblanco35877432 first lady michelle obama and actress meryl streep embrace a161013174251 / KEVIN LAMARQUE

2
Es llegeix en minuts

Michelle Obama ha trobat en Meryl Streep una gran aliada en una de les seves missions més personals, l'educació de les nenes. La primera dama dels Estats Units i l'actriu van viatjar l'estiu passat a Libèria i el Marroc, on van conèixer noies que feien esforços heroics per estudiar, una experiència que totes dues han reconegut que els va commoure. D'aquell viatge, la CNN n'ha fet un documental, que porta el títol de 'We will rise' (Ens aixecarem, en anglès) i que s'ha presentat aquesta setmana.

L'abraçada en què es van fondre Obama i Streep en la presentació del documental, dimarts passat a la Casa Blanca --coincidint amb el Dia Internacional de la Nena--, permetia intuir fins a quin punt totes dues s'hi han implicat. "La gran Meryl Streep ha dedicat el seu escàs temps a aquest projecte. I és una delícia, és intel·ligent i està enfocada i compromesa, tant com us podeu imaginar que Meryl Steep ho pugui estar", van ser les paraules d'elogi que li va dedicar la primera dama a la seva amiga.

L'amistat entre les dues dones es remunta a uns quants anys enrere. El 2009, l'actriu i altres membres de l'equip de 'Julie i Julia' van visitar la Casa Blanca quan es va estrenar la pel·lícula. I l'any passat, totes dues van posar sortir juntes a la revista 'More'.

DEFENSORA DELS DRETS DE LES NOIES

En el documental de la CNN, Obama i Streep estan acompanyades de l'actriu Freida Pinto i de la periodista de la cadena Isha Sesay. "En els meus viatges pel món, he vist una vegada i una altra com les nostres noies són empeses a la part inferior de la seva societat", diu Obama al principi de l'audiovisual. "No puc acceptar les barreres que els impedeixen realitzar-se".

Obama és una ferma defensora de les nenes al món --també va reclamar l'alliberament de les nenes segrestades a Nigèria per Boko Haram-- i des de fa més d'un any va impulsar el programa Let Girls Learn (Deixeu estudiar les nenes), que ja ha destinat més de 1.00 milions de dòlars, entre aportacions privades i públiques, a diferents projectes arre del món. Precisament, també aquest estiu Michelle Obama va fer una visita a Espanya amb les seves filles, Malia i Sasha, per presentar aquest programa, que compta amb el suport de Letizia. Més de 62 milions de nenes no estan escolaritzades, segons l'Agència per al Desenvolupament Internacional dels EUA.

Notícies relacionades

"Per a mi, l'educació no ha sigut mai només una qüestió política, és personal", afirma la dona del president dels EUA en un article publicat a la web de la CNN amb motiu de l'estrena del documental, en què recorda que gairebé ningú al seu barri va anar a la universitat, però que ella va tenir l'oportunitat de fer-ho (va estudiar Dret a Harvard), amb molt d'esforç i ajuda econòmica. "Aquesta educació em va obrir moltes portes i em va donar la confiança per perseguir les meves ambicions i tenir una veu al món. Per mi, educació és poder", afegeix.

Streep també argumenta raons personals en la seva lluita pels drets de les dones, al recordar que la llei impedia a la seva àvia votar als Estats Units.