LLISTA 'FORBES'

Jennifer Lawrence, de nou l'actriu més ben pagada

La segueixen al podi Melissa McCarthy i Scarlett Johansson

lmmarco35269938 actress jennifer lawrence at the 27th annual glaad media awa160823171237

lmmarco35269938 actress jennifer lawrence at the 27th annual glaad media awa160823171237 / Charles Sykes

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Als seus 26 anys, Jennifer Lawrence ha revalidat la seva condició d’actriu més ben pagada del món per segon any consecutiu, gràcies als 46 milions de dòlars (40,6 milions d’euros) ingressats en aquest exercici, segons el tradicional escalafó que la revista 'Forbes' confecciona anualment. A la protagonista de 'Joy' la segueixen la humorista Melissa McCarthy (una de les protagonistes del recent 'Caçafantasmes') amb 29,1 milions d’euros, i Scarlett Johansson, amb 22 milions d’euros.

  

 Els guanys de Lawrence, no obstant, s’han reduït un 11,5% respecte a l’any anterior, quan va guanyar 45,9 milions d’euros. Els ingressos d’aquest any provenen principalment de l’última entrega d’'Els jocs de la fam', al qual s’ha d’afegir un avançament del seu últim treball, 'Passengers', al qual s’augura una bona recepció.

  

 Els guanys de l’actriu, fins i tot sent molt quantiosos, estan lluny dels que reben els seus companys masculins. Robert Downey Jr., l’actor més ben pagat, segons 'Forbes', gràcies al seu paper en la sèrie 'Iron Man', va aconseguir uns guanys de 80 milions de dòlars (70,6 milions d’euros), una quantitat que gairebé duplica la de Lawrence. L’actriu, molt contestatària, ha criticat les diferències salarials entre homes i dones en la indústria del cine. L’any passat va publicar una carta oberta en què va mostrar el seu malestar per rebre un salari visiblement inferior al dels seus companys masculins en la pel·lícula 'La gran estafa americana' al fer-se públics els comptes de Sony gràcies a una filtració.

Notícies relacionades

  

 La resta de les actrius incloses en la llista 'Forbes' són Jennifer Aniston (21 milions de dòlars), que ingressa més cedint la seva cara a la publicitat que amb les seves interpretacions com a actriu; l’estrella xinesa Fan Bingbing; la sud-africana Charlize Theron, i l’índia Deepika Padukone. Tanquen el 'Top Ten' Amy Adams, Julia Roberts i Mila Kunis