VA GUANYAR 153 MILIONS EL 2015

Taylor Swift és la 'celebrity' més rica del món

El podi del llistat de 'Forbes' el completen la banda One Direction i l'escriptor James Patterson

Ronaldo és el 5è; Messi, el 8è; Madonna, la 12a, Federer, el 16è i Copperfield, el 20è

sin-ttulo

sin-ttulo

2
Es llegeix en minuts

La cantant nord-americana Taylor Swift, de 26 anys, és la més rica entre els famosos amb més ingressos del món. Ho diu i ho constata la revista Forbes, que ahir va fer pública la seva clàssica llista de les 100 celebrities amb més capital comptant del planeta. Amb 170 milions de dòlars (gairebé 154 milions d’euros), la jove artista va doblar des del juny del 2015 al juny del 2016 els ingressos que va obtenir l’any anterior. I és que en la seva llarga gira nord-americana per presentar el seu disc 1989 l’estrella del pop del moment ha trencat uns quants rècords, incloent-n’hi un que abans tan sols tenien els grans Rolling Stones. A més, el seu compte del banc s’ha multiplicat amb els talons que ha rebut per les campanyes publicitàries per a Coca-Cola Light, Keds i Apple.

    Darrere de la cantant, el podi el completa la banda One Direction, amb ingressos per valor de 99 milions i mig d’euros, i l’escriptor nord-americà James Patterson, amb uns 86 milions.

    En el top 10 dels guanys també hi ha dues estrelles del futbol: Lionel Messi i Cristiano Ronaldo. El davanter del Reial Madrid ocupa el cinquè lloc del rànquing, amb 79,6 milions, mentre que l’astre blaugrana se situa vuitè, amb 73,7 milions d’ingressos. Els dos futbolistes superen altres estrelles de l’esport, com el recent guanyador de l’anell de la NBA Lebron James i el tennista Roger Federer. El primer espanyol és Rafael Nadal 

(72è, amb 34 milions d’euros).

    Taylor Swift, la rossa del moment, va superar l’any passat i de llarg el seu exnòvio Calvin Harris, que és el 21è a la llista de Forbes, amb 57 milions d’euros. Si haguessin seguit junts, la parella també seria la més ben pagada , perquè doblarien el que guanya la primera del rànquing, la formada per la cantant  Beyoncé i el raper i productor Jay Z. Junts sumen ingressos per import de 97,3 milions.

Notícies relacionades

    En total, el centenar de famosos més ben pagats del món van sumar 4.616 milions d’euros, abans d’impostos i comptabilitzant del juny del 2015 al juny d’aquest any.

    El rànquing global posa de manifest una gran desigualtat entre els salaris d’homes i dones, en perjudici d’aquestes últimes: només hi ha 15 dones a la llista d’aquest any, fins i tot una menys que l’edició anterior.