NOBEL CONTRADICTORI

Les portades que no li agraden a Mario Vargas Llosa

L'escriptor renega d''¡Hola!' tot i haver protagonitzat la seva primera pàgina almenys set vegades

fimedio33017910 gente  portadas vargas llosa  y  presley   en la  160302140344

fimedio33017910 gente portadas vargas llosa y presley en la 160302140344

2
Es llegeix en minuts
FERRAN IMEDIO / BARCELONA

Si Mario Vargas Llosa hagués presentat aquest dimarts 'Cinco esquinas' (Alfaguara), el seu últim llibre, davant la premsa del cor i no la literària, una onada d'estupefacció hauria recorregut l'espinada dels periodistes acreditats. En un moment donat, l'escriptor va llançar una frase que va provocar l'estupefacció general: "Si jo pogués triar no sortiria a '¡Hola!'".

¡Però si ha protagonitzat set portades des que va fer oficial el seu prometatge amb Isabel Preysler! ¡Set! En poc més de nou mesos (en realitat són 13 mesos perquè després es va saber que en feia quatre que es veien). Una cada mes i mig, més o menys, des que va sortir a la primera, el 17 juny del 2015 (llavors va ser retratat amb la viuda de Miguel Boyer en dos moments: una gala de Porcelanosa a Londres i un dinar a Madrid), fins a l'última, el 10 de febrer (en què deia: "El nostre és un amor d'una bona novel·la romàntica"). Podria ser, però de moment, és amor de portada de revista del cor.

"¿Què hauria de fer jo per no sortir a '¡Hola!'?", es va preguntar Vargas Llosa dimarts davant la premsa congregada (la literària). ¿De veritat que no l'hi ha plantejat abans a la seva parella? "No m'agrada perquè em fa perdre moltíssim temps". ¿Quant temps s'ha pres per a qualsevol de les fotos amb què ha aparegut a la portada de la publicació amiga de Preysler, el seu 'boe', el que només relata les seves aventures sentimentals amb el seu permísPreysler? ¿Quanta estona va durar la sessió fotogràfica que va servir per il·lustrar l'entrevista que es va publicar al setembre i que certificava el seu amor amb expressions com "ens hem fet inseparables"? Per cert, es referien al seu idil·li, no a la seva estreta relació amb la revista, encara que bé podria ser. Tan estreta és la relació Preysler-Vargas Llosa-'¡Hola!' que l'escriptor ha aparegut fins i tot en l'edició del seu país, el Perú.

ESCAPADA ROMÀNTICA

Notícies relacionades

¿Què s'hauria de pensar, doncs, de les seves aparicions a la capçalera rosa més llegida d'Espanya? ¿Què no té elecció? ¿Que no decideix per si mateix? ¿Que Preysler l'obliga? ¿Que cobra per sortir a la revista (extrem que desmenteix el seu cercle més pròxim)? ¿Que està taaaaaan enamorat de la filipina que li fa cas en tot, fins i tot en l'art de posar davant la càmera o de fer veure que els han caçat en alguna escapada romàntica, com la que els va portar fins a Portugal, o en un retrobament a Nova York, o a la festa on van ballar junts per primera vegada?

Vargas Llosa sap el risc que corre. Que els més joves l'identifiquin com "aquell senyor amb cabells blancs que surt amb la Preysler" (sentit per aquest periodista de boca d'una jove estudiant de secundària). Que no el reconeguin per la seva obra, pel seu prestigi, pel seu premi Nobel de literatura sinó perquè l'han vist en set portades d''¡Hola!'.