ESTRELLA ESTIMADA

Els fans es mobilitzen per Leonardo DiCaprio

Campanyes a les xarxes socials i una recollida d'or i joies per fer-li un Oscar recolzen l'actor a l'espera de la gala

 

  / AP / JOEL RYAN

2
Es llegeix en minuts
FERRAN IMEDIO / BARCELONA

Leonardo DiCaprio no es pot queixar de l’afecte dels seus fans. I menys ara, a pocs dies de l’entrega dels Oscars (la gala se celebrarà diumenge que ve, 28 de febrer, dilluns a la matinada a Espanya), quan està entre els favorits per guanyar l’estatueta que tant se li ha resistit durant la seva prolífica carrera. Tots apunten que per fi l’aconseguirà gràcies al seu paper protagonista a 'El renacido', del director mexicà Alejandro González Iñárritu. Però... ¿i si el donen a Michael Fassbender, o Eddie Redmayne, o Matt Damon, o Bryan Cranston?

Serà un cop per a l’actor, segur, però llavors tindrà el consol que un grup de fans russos han iniciat una campanya de recollida d’or, joies i tot tipus d’orfebreria per fondre les peces i crear una estatueta exclusiva per a ell. Encara que s’hauria de parlar de seguidores, perquè en aquesta iniciativa, batejada amb el lema 'Oscar for Leo', estan participant moltes més dones que homes.

En qualsevol cas, disposen d’un pressupost modest per al trofeu (300 dòlars, uns 270 euros), en comparació amb el valor incalculable d’un guardó autèntic. Potser serà més petit i pesarà menys que l’original. L’estatueta real, de 34 centímetres i 3,85 quilos, té un valor incalculable, encara que, segons la normativa, els actors que l’hagin guanyat després del 1950 no poden vendre-la sense abans oferir-la a l’Acadèmia d’Arts i Ciències Cinematogràfiques per un dòlar.

Tatiana Egorova, mestra de l’Institut d’Art i Cultura de l’estat àrtic de la regió de Iacútia, és una de les impulsores perquè està convençuda que «DiCaprio és un actor que pot inspirar i delectar la seva audiència». Però aquesta curiosa iniciativa només és una de les moltes que s’han posat en marxa durant aquests dies, perquè els seguidors de DiCaprio no es confien, convençuts que l’Acadèmia ha sigut sempre injusta amb ell (amb aquesta, ja són cinc nominacions a l’Oscar). Per això a través de Facebook s’han citat milers de persones per sortir al carrer a celebrar l’eventual victòria del seu ídol cinematogràfic.

TAMBÉ ÉS ESPANYA

A Espanya s’han organitzat diverses trobades. A Barcelona, a Madrid, a Saragossa, a Santiago de Compostel·la... A la capital catalana, sota el lema 'Si Leonardo DiCaprio guanya l’Oscar tothom a la plaça de Catalunya', més de 4.000 persones han confirmat que aniran allà el dia 29 de 00.00 a 3.00 hores a celebrar-ho. A Madrid, 'Si Leonardo DiCaprio guanya l’Oscar tots a la plaça de Colón' ja té més de 8.500 confirmacions d’assistència a la mateixa hora. Ciutat de Mèxic, Buenos Aires, Santiago de Xile, Tijuana, Asunción...

Notícies relacionades

La febre a favor de l’entrega de l’Oscar a DiCaprio s’ha estès a tot el planeta. La prova són els nombrosos hashtags que circulen per les xarxes socials en una infinitat d’idiomes: #TothomSomLeo, #JeSuisDiCaprio, #OscarForLeo. Si no guanya, la polèmica per l’absència de nominats negres pot quedar en no res comparada amb l’enuig dels seguidors de l’actor, entestats a evitar, com diu un d’ells, «que es converteixi en l’homòleg masculí de Meryl Streep».

Entre l’humor i la devoció per l’intèrpret també hi ha el vídeojoc Red carpet rampage, en què l’estrella és protagonista absolut. La missió és aconseguir que s’emporti l’anhelat Oscar salvant tots els obstacles (fotògrafs, rivals en la pugna pel reconeixement) que apareixen en una alfombra vermella.