DOL EN LA GASTRONOMIA

El xef Benoît Violier se suïcida a casa seva, a Suïssa

El seu Hôtel de Ville de Crissier, amb tres estrelles Michelin, acabava de ser elegit millor restaurant del món per 'La Liste'

 

  / AP / MICHEL EULER

1
Es llegeix en minuts

El xef suís Benoît Violier, a qui la Guia Michelin va proclamar el desembre passat com el millor xef del món, ha sigut trobat mort d'un tret aquest diumenge a la seva residència de Crissier (Suïssa). Tot apunta que el cuiner, de 44 anys, s'hauria suïcidat, segons ha informat la policia.

"Segons els primers elements de la investigació, es tractaria d'un suïcidi. El xef hauria posat fi a la seva vida amb una arma de foc", ha detallat la policia, que, no obstant, ha obert una investigació per conèixer les circumstàncies d'aquests fets.

Violier regentava el restaurant Hôtel de Ville de Crissier, a prop de la ciutat de Lausana, un local que tenia tres estrelles Michelin i que feia només tres setmanes havia sigut elegit millor restaurant del món per 'La Liste'.

La notícia de la seva mort ha provocat una gran commoció a Suïssa i ha sigut rebuda amb estupor en el seu entorn més pròxim, segons el diari 'Le Temps'. La seva família reconeix que portava una vida estressant però també d'èxit, com ho demostra que la setmana passada fos guardonat amb el Bocuse d'Or a Suïssa. 

Notícies relacionades

Violier tenia previst assistir aquest dilluns a la presentació de la Guia Michelín a París. Els dirigents de la Guia Michelin han emès un comunicat en què es mostren "abatuts per la seva desaparició".

A l'espera de les conclusions de la investigació policial, Violier no és el primer xef víctima de l'estrès o de la pressió. L'abril passat, un altre xef, Homaro Cantú, de 38 anys, va ser trobat mort en un aparent suïcidi al local on anava a obrir la cerveseria The Crooked Fork, a Chicago. Cantú tenia una estrella Michelin pel restaurant Moto, també a Chicago. El 2003, es va suïcidar el xef Bernard Loiseau, angoixat per la possibilitat de perdre les seves tres estrelles Michelin. Aquesta mort i l'abandonament dels fogons dels xefs Marc Veyrat i Olivier Roellinger va obrir un debat sobre la pressió que tenen els xefs de l'alta cuina.