GALA A SANTIAGO DE COMPOSTEL·LA

Barcelona seguirà fent olor de Michelin, però sense tres estrelles

Barcelona seguirà fent olor de Michelin, però sense tres estrelles_MEDIA_1

Barcelona seguirà fent olor de Michelin, però sense tres estrelles_MEDIA_1 / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
FERRAN IMEDIO / SANTIAGO DE COMPOSTEL·LA

El món gastronòmic té la mirada posada a Santiago de Compostel·la. Allà, al Parador de los Reyes Católicos, en plena plaça de l'Obradoiro, pujaran avui al tron del regnat Michelin diversos nous restaurants. ¿Quins? Aquesta és la gran pregunta, la que anima els dubtes, les quinieles. Els secrets de la bíblia vermella d'Espanya i Portugal seran revelats a les vuit del vespre tocades, encara que ja se'n pot confirmar un: no hi haurà nous triestrellats i algun establiment sí que passarà d'un a dos entorxats.

Catalunya tornarà a ser afavorida amb incorporacions d'una estrella, en la línia de la resta d'Espanya, on el nivell no para de pujar. Això quedarà reflectit en els restaurants que apareixen assenyalats a la guia. «Hi haurà sorpreses molt repartides», comenta un portaveu de la coneguda firma de pneumàtics, com si es tractés de la loteria nadalenca.

En els cercles gastronòmics de Barcelona fa setmanes que s'especula amb els possibles guardonats. Entre els favorits que s'anomenen en les converses sempre apareixen Disfrutar (dels bullinians Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas) i Hoja Santa (el mexicà d'Albert Adrià Paco Méndez), i ara també, encara que sense tanta unanimitat, Espai Kru i Gresca.

Notícies relacionades

Albert Adrià (a la foto) ha explicat a aquest diari que no espera «res». «Si ve l'estrella, bé, i si no, també. Si no ens la donen aquest any, segurament és perquè hem fet alguna cosa malament i ens tocarà treballar per millorar i pensar que ens la donaran l'any que ve».

En qualsevol cas, Barcelona torna a apuntar com a capital gastronòmica donada la quantitat d'estrelles Michelin que atresora, encara que amb la taca de no tenir un triestrellat, honor que ara com ara només correspon a vuit locals: El Celler de Can Roca, Sant Pau, Arzak, Martín Berasategui, Akelare, Azurmendi, Quique Dacosta i Diverxo. Lasarte, Enoteca i Àbac, amb dues, hauran d'esperar una temporada més per entrar a l'olimp dels déus.