ARRAN DE l'eXPULSió del PERIODISTA JORGE RAMOS en una roda de premsa

Ricky Martin se les té amb Donald Trump

3El cantant llatí carrega contra el precandidat en una carta oberta

Ricky Martin se les té amb Donald Trump_MEDIA_1

Ricky Martin se les té amb Donald Trump_MEDIA_1 / GTRES

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

No és el primer i tampoc serà l'últim llatí a reaccionar contra les declaracions que va fer el precandidat a la presidència i empresari Donald Trump en contra d'aquesta comunitat, la minoria més nombrosa dels Estats Units, però es pot dir que el cantant porto-riqueny Ricky Martin és el símbol més evident de la màxima popularitat a què un llatí pot arribar al país nord-americà. Martin encapçala l'onada d'indignació d'indignació que s'ha estès a la comunitat llatina contra Trump a l'haver escrit una carta oberta de repulsa, després que l'ara polític republicà fes expulsar d'una roda de premsa el veterà periodista Jorge Ramos, ciutadà nord-americà d'origen mexicà amb una trajectòria de més de 30 anys. L'incident va tenir lloc després que Trump es negués a respondre al periodista sobre les restrictives mesures migratòries en cas d'arribar a la Casa Blanca, anunciades en el seu programa.

«¿En quin moment aquest personatge assumeix que pot fer comentaris racistes, absurds i sobretot incoherents i ignorants sobre nosaltres els llatins? [...] L'episodi d'ahir contra el periodista Jorge Ramos, un dels llatins més estimats i respectats pels mitjans al món, arriba al punt que fa necessari dir 'ja n'hi ha prou'», indica en la carta oberta que ha penjat a la pàgina web d'Univisión, la cadena televisiva de què Ramos és líder d'audiència. Les controvertides mesures de Trump inclouen l'expulsió d'11 milions d'hispans, inclosos els nascuts en territori nord-americà i la construcció d'un nou mur a la frontera amb Mèxic.

Notícies relacionades

AGRAÏMENT / En la seva carta el cantant de Livin' la vida loca convida els membres de la seva comunitat a lluitar pels seus drets. «No em sorprèn aquesta acció de Trump, el que sí que em sorprèn és que els hispans continuem acceptant les agressions i acusacions d'individus que com ell ataquen la nostra dignitat». I conclou: «Aquest és un assumpte que ens uneix i ens toca combatre'l units, no només per nosaltres avui sinó per l'evolució de la humanitat i els que vénen en el futur».

La filípica ha provocat un gran enrenou tant a Facebook com a Twitter. El mateix Jorge Ramos ha agraït i compartit el tuit de Ricky Martin al seu compte, que compta amb més d'un milió de seguidors.