L'EMOTIU RETORN DE LA CANTANT CANADENCA

Céline Dion, tornada amarga a Las Vegas

L'artista torna a escena després d'estar un any retirada per cuidar el seu marit malalt

La cantant Céline Dion i el seu marit René Angélil, en una fotografia del 2010.

La cantant Céline Dion i el seu marit René Angélil, en una fotografia del 2010. / GTRES

2
Es llegeix en minuts
IDOYA NOAIN / NOVA YORK

Demà, després d'un any d'absència, Céline Dion tornarà a cantar al Ceasars Palace de Las Vegas (EUA). Serà un regal per als fans d'una artista que amb les seves dues estades anteriors a la ciutat del pecat va ajudar a revitalitzar l'escena musical de l'urbs. Però el retorn és, sobretot i segons ha explicat la diva canadenca de 47 anys, un missatge de fortalesa i tranquil·litat per al seu marit, René Angélil, que als 73 anys batalla per segona vegada contra un càncer de gola.

«La meva principal missió és dir-li al meu marit que estem bé, que jo cuidaré dels nens mentre ell ens mira des d'un altre lloc», explica Dional USA Today, referint-se a René Charles, de 14 anys, i els bessons Nelson i Eddy, de quatre, els tres fills que ha tingut amb l'home que va conèixer als 12 anys i que va ser el seu mànager abans de convertir-se en el seu marit el 1994.

220 MILIONS DE CÒPIES / «Quan veus algú que lluita tant produeix un gran impacte en tu, i tens dues opcions: mirar el teu marit que està molt malalt i desesperar-te perquè no pots ajudar-lo o mirar el teu marit i dir-li: estic al teu costat, sóc aquí, ho tinc controlat, estarem bé», afirma també la cantant de My heart will go on, que ha confessat que els metges no són capaços de dir quant temps li queda de vida i que ha revelat també que ell li ha demanat morir als seus braços.

Notícies relacionades

Dion, que ha venut 220 milions de còpies dels seus discos i ha guanyat cinc Grammy, al març ja va marcar al calendari la data de demà per al seu retorn. Un parell de mesos després va explicar als premis Billboard que no havia tornat abans perquè «no estava emocionalment preparada». Llavors, no obstant, va assegurar també que era el seu marit qui l'animava a reaparèixer: «A part dels nostres fills, l'espectacle és el que més bé hem fet junts i vol que torni als escenaris, forta, em vol veure una altra vegada perquè sóc la seva cantant favorita».

Encara que llavors va explicar que el seu marit seria «el primer al teatre», ara ha deixat la porta oberta que Angélil no estigui present al coliseu, sinó que segueixi el concert en directe des de casa. I el que es veurà serà, segons Dion, «un espectacle ple de fragilitat, amb moments estranys, de buit, rialles, llàgrimes... Però aquest és el moment de tornar. Si no, simplement editaria un àlbum», assegura.