Gran esdeveniment a los angeles

La festa de les beques

L'Associació de la Premsa Estrangera de Hollywood reuneix les estrelles en la seva gala benèfica

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / LOS ANGELES

Amb l'arribada de l'estiu, resulta més senzill veure les estrelles en qualsevol destí de platja (glamurós i exclusiu, això sí) que en una gala. La més important del mes d'agost, que de passada certifica que Hollywood no descansa ni en les dates més sagrades per al relax, és la que organitza l'Associació de la Premsa Estrangera de Hollywood, un banquet que serveix per entregar unes beques anuals que es destinen a organitzacions sense ànim de lucre culturals, educatives i caritatives, i projectes que van des de l'educació superior i la preservació de pel·lícules (King Kong i Per un grapat de dòlars, per exemple, són dues de les més de 90 que s'han restaurat amb aquests fons), a la formació, la tutoria i la promoció de l'intercanvi cultural a través del cine.

Per l'alfombra vermella de l'Hotel Beverly Wilshire a Beverly Hills (Califòrnia), que va ser l'escenari escollit per a la cita, van desfilar noms com Halle Berry, Bryan Cranston, Andrew Garfield, Benicio del Toro, Joe Manganiello, Elizabeth Banks, Jon Hamm, Jane Fonda, Sharon Stone, Dakota Johnson, Emily Blunt, Jamie Lee Curtis, America Ferrara i Sophia Bush, entre molts altres. Molts van pujar a l'escenari, però no per rebre un premi o un aplaudiment de reconeixement, sinó per recollir els xecs en nom de les oenagés beneficiades.

GAGA I GYLLENHALL, PRESENTADORS 

Notícies relacionades

Lady Gaga i Jake Gyllenhaal van ser dos dels presentadors de la gala, que va començar amb l'actuació de Nick Jonas, que va interpretar Wonderful world davant la sorpresa dels assistents, ja que la seva intervenció no estava anunciada. Abans, la cantant va provocar les riallades del públic a l'explicar que havia esnifat una ­oliva.

La demostració que és una gala important no només està en la passarel·la, plena d'estrelles, sinó també en la quantitat total de les beques atorgades. Aquest any, va arribar a una mica més de 2 milions de dòlars (uns 1,8 milions d'euros), entregats a 55 organitzacions (cadascuna va rebre entre 4.500 i 310.000 euros). En total, s'han repartit 23,9 milions de dòlars (21,3 milions d'euros) en els últims 25 anys.

Temes:

Beques