El director del Festival del Circ de Figueres munta un número i s'enfronta a la policia local

Matabosch ha col·lapsat el trànsit de la ciutat i ha ferit un agent

El vehicle que conduïa Matabosch, davant del tràiler.

El vehicle que conduïa Matabosch, davant del tràiler. / ACN

1
Es llegeix en minuts
FERRAN COSCULLUELA / FIGUERES

Genís Matabosch, director del Festival Internacional del Circ de Figueres i impulsor del Circ Charlie Rivel ha sigut denunciat per un suposat delicte de resistència i desobediència a la policia local de Figueres, després que aquest matí muntés un número al centre de la ciutat i col·lapsés el trànsit al fer entrar un camió tràiler al centre urbà sense tenir el permís corresponent.

El camió de gran tonatge ha entrat al centre urbà de Figueres cap a les nou del matí i s'ha dirigit a la plaça del Gra, on s'estava celebrant el mercat setmanal. El vehicle pesant s'ha quedat encallat en un gir, al creuar-se amb un altre camió que estava descarregant mercaderia en un supermercat.

Quan els agents de la policia local han arribat al lloc on s'ha produït l'embús de trànsit, han demanat explicacions a Matabosch, que conduïa el cotxe pilot que anava obrint el camí al vehicle pesant, i han comprovat que la comitiva no tenia autorització per accedir al centre de la ciutat.

Desobediència i fugida

Segons un comunicat de la policia local de Figueres, el conductor del cotxe pilot “s'ha negat a moure el vehicle” i, després de reiterats intents perquè deposés la seva actitud, un membre de la Guàrdia Urbana ha obert la porta del turisme per indicar al conductor que baixés del vehicle i poder alliberar d'obstacles la via. “En aquell moment –afegeix la nota— el conductor ha accelerat el cotxe i ha donat un fort cop al braç de l'agent, que posteriorment ha necessitat assistència mèdica”.

Notícies relacionades

Seguidament, Matabosch ha tornat a parar el vehicle a l'altura del carrer de la Rutlla i s'ha tancat a l'interior del cotxe. Diversos agents han aconseguit llavors “fer entrar en raó” l'infractor i han pogut restablir la circulació. La Guàrdia Urbana ha obert diligències contra Matabosch i ha informat al jutjat de guàrdia d'un suposat delicte de resistència i desobediència greu als agents de l'autoritat.

Es dóna la circumstància que durant les últimes dues setmanes, Matabosch ha actuat com a presentador en les sessions que ha celebrat el Circ Charlie Rivel a Figueres, en una carpa situada a la plaça de Catalunya de la localitat de l'Alt Empordà, que aquests dies haurà de ser desmuntada.

Temes:

Figueres