intèrpret de llarg recorregut

Emma Suárez, nova 'noia Almodóvar'

L'actriu serà la protagonista de 'Silencio', el pròxim film del director

Emma Suárez, a Barcelona, l’abril del 2011.

Emma Suárez, a Barcelona, l’abril del 2011. / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
BEATRIZ MARTÍNEZ / MADRID

Ahir es van fer públics el repartiment i algunes dades de la trama de la pròxima i esperada nova pel·lícula de Pedro Almodóvar. El seu títol ja el sabíem, Silencio, i també que, amb ella, tornarà a l'univers femení i al drama més dolorós, del qual és un autèntic especialista, després del parèntesi festiu i juganer que va suposar Los amantes pasajeros. Ara s'ha revelat el nom de les actrius que l'acompanyaran en aquesta aventura pels camins de la tragèdia més íntima, i entre ells destaca el nom d'Emma Suárez, que interpretarà el paper de Julieta, una dona que rememora la seva trajectòria vital marcada per la culpa i el remordiment que provoca l'abandonament de les persones més estimades.

Almodóvar recupera així una de les actrius més icòniques del cine espanyol dels anys 90, la musa de Julio Medem a VacasLa ardilla roja i Tierra, la fidel companya de Pilar Miró en les seves últimes obres. Una intèrpret lluminosa i etèria que ha treballat amb alguns dels millors cineastes del nostre temps i que ha compaginat la seva tasca davant les càmeres amb una intensa trajectòria teatral que l'ha mantingut a l'escenari en els últims anys, precisament durant un període en què les seves aparicions en cine es van convertir en més esporàdiques.

Notícies relacionades

PAPERS SECUNDARIS / Feia temps que l'actriu no abordava un paper protagonista, des de La mosquitera (2011), pel·lícula per la qual va ser nominada al Goya, encara que no ha deixat d'aparèixer en pantalla abordant rols secundaris. Un d'ells, precisament, es troba pendent d'estrena, la catàrtica resposta d'Isaki Lacuesta a la crisi econòmica titulada Murieron por encima de sus posibilidades.

Ara, Emma Suárez, de 51 anys, reprèn el vol en la seva maduresa entrant a l'olimp de les noies Almodóvar, i ho fa acompanyada d'un repartiment que també inclou noves incorporacions dins de la cosmogonia actoral del director, com és el cas d'Adriana Ugarte, que es fa càrrec del personatge de Julieta en la seva joventut, Inma Cuesta, Michelle Jenner, Pilar Castro i Nathalie Poza. Repeteixen Rossy de Palma i Susi Sánchez, així com l'argentí Dario Grandinetti.En definitiva, un repartiment molt coral per a una pel·lícula que començarà a rodar-se cap al mes de maig en diversos punts d'Espanya i que té previst ser estrenada l'any que ve.