moviment PER PROTEGIR EL MEDI AMBIENT

Famosos 'verds' amb els cabells bruts

Campanya ecològica contra el rentat del cabell

L’actor Ewan McGregor.

L’actor Ewan McGregor.

1
Es llegeix en minuts
MIREYA ROCA / BARCELONA

Per a la majoria és una mostra de falta d'higiene, però per a les celebritats, del cine i de la música, una nova moda. Consisteix a no rentar-se els cabells durant un mes, amb l'objectiu de boicotejar l'ús de xampús i condicionadors. La campanya es titula No poo challenge.Moltes cares conegudes s'han apuntat a aquest moviment simplement per marcar una tendència a internet, però la majoria esperen contribuir a la cura del medi ambient, convençuts que l'ús de sabons, suavitzants i mascaretes resulta altament contaminant.

A aquesta teoria se sumen les afirmacions d'alguns grups naturistes, que asseguren que usar aquest tipus de productes capil·lars resulta nociu tant per als cabells com per al cuir cabellut i que el més aconsellable és utilitzar vinagre de poma o bicarbonat de sodi.

Notícies relacionades

La impulsora d'aquest corrent ha estat la protagonista de Divergente, Shailene Woodley. Coneguda per difondre la seva particular filosofia a favor del medi ambient i seguir dietes d'allò més estranyes, com ingerir únicament fang per depurar i desintoxicar l'organisme.

«En matèria de cabells, sóc molt afortunada. La meva mare té 45 anys i no té ni un cabell blanc al cap, i pot presumir d'una melena rossa pèl-roja més maca del que et puguis imaginar», ha afirmat l'actriu a la revista People. Pel que fa als seus cabells, la noia assegura tenir melena de cavall. «Així que com menys coses hi tiri millor. Només em rento els cabells una vegada al mes. Com més greixós, més bé està», ha assegurat Woodley.La cantant britànica Adele també s'ha apuntat a aquesta iniciativa a favor del medi ambient. Actors de la talla de Robert Pattinson i Ewan McGregor, han decidit així mateix no malgastar aigua ni gastar-se ni un cèntim en productes cosmètics perquè els seus cabells llueixin sedosos. Per la seva part, el vampir de la saga Crepuscle ha declarat que el secret dels seus cabells està en el fet de rentar-se'ls únicament amb aigua. Mentre que l'intèrpret escocès ha reconegut a alguns mitjans de comunicació que fa anys que no utilitza xampú.