BALANÇ SENTIMENTAL DE L'ANY

Bodes i ruptures del 2014

Molts famosos van passar per l'altar. Altres van optar pel «ja m'has vist prou».

Lourdes Montes i Francisco Rivera.

Lourdes Montes i Francisco Rivera. / EFE / RAÚL CARO

3
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

L'any que s'acaba ha assortit generosament l'univers de les celebrities en l'àmbit de casaments i separacions. De casaments n'hi ha hagut de tota mena i condició: esperats, express, luxosos i inacabables fins a dir prou i, fins i tot, secrets, però en tots s'han multiplicat les imatges d'ensucrada felicitat. Les separacions amaguen la seva pròpia història i a alguns no els ha importat escampar les seves tempestes interiors.

«SÍ, HO VULL» / El declarat progressisme social de George Clooney i la seva ja esposa, l'advocada Amal Alamuddin, no va ser, pel que sembla, un gran impediment per a la dilapidació i l'exhibició del seu amor al llarg dels quatre dies que va durar el casament a Venècia. Quatre dies, només faltaria, van durar els milionaris luxes matrimonials de Kim Kardashian Kanye West a París i Florència, llavors el prominent cul de la socialité encara no havia posat en ebullició les xarxes socials.

Encara que el primer fill de Carolina de Mònaco, Andrea Casiraghi, ja s'havia casat pel civil amb Tatiana Santo Domingo el 2013, el febrer d'aquest any es va celebrar el casament religiós a Gstaad, a Suïssa, tot pells d'ermini al millor estil Frozen, de Disney. Uns altres que també es van apuntar al recasament van ser Francisco Rivera i Lourdes Montes. El devot torero (pel que sembla, tornarà a les arenes el 2015) no se sentia casat de debò si no ratificava el seu amor a l'Esperanza de Triana.

I sorprenentment, ha estat aquest agost quan després d'anys d'espera el duo Brangelina, Brad Pitt i Angelina Jolie, van donar per fi el sí ho vull, després de sis fills i de cultivar una de les històries d'amor més desitjades per la premsa. Es van casar en rigorós secret a la casa que la parella té al sud de França. Va marcar la diferència el vestit de la núvia, disseny de Versace, amb un vel estampat amb ninots dibuixats pels seus fills. També va ser molt esperat l'enllaç d'Elton John i la seva parella des de fa dues dècades David Furnish. La nova llei britànica del matrimoni gai ho ha permès.

«VAL MÉS QUE NO, GRÀCIES» / La separació més sonada de l'any ha estat, sens dubte, la d'Antonio Banderas Melanie Griffith que han posat fi a 18 anys de placidesa matrimonial. I encara que en el passat hi hagués algun marejol confés en les addiccions de Melanie als fàrmacs i l'alcohol, tots dos van mantenir el pacte secret de no airejar els draps bruts. Al cap de pocs mesos, ell es consolava amb la inversionista holandesa Nicole Kimpel, la seva actual parella, i ella es desprenia del cor tatuat amb la paraula Antonio (en lletra gòtica, que fa més mal) que duia al braç.

Altres que també han causat sensació aquest any han estat els extravagants Tim Burton i Helena Bonham Carter que després de 13 anys de relació, dos fills i cinc pel·lícules, ho han deixat estar «de mutu acord» sense haver passat per vicaria. La comoditat de cara a la ruptura és que vivien, junts però no barrejats, en cases separades. I no s'ha d'oblidar que encara que l'octogenari Clint Eastwood i la seva jove esposa Dina ja van anunciar la seva separació l'any passat -l'incombustible Eastwood ha trobat una altra nòvia en una cambrera- ha estat aquest quan han vist culminar un divorci complex després de 18 anys de matrimoni.

Notícies relacionades

Dotze anys és el que han durat Gwyneth Paltrow i el líder de Cold-play, Chris Martin. Tots dos li han donat la culpa a la feina, però en els últims temps han sortit a la llum infidelitats mútues. A altres guapos, Ryan Gosling i l'explosiva Eva Mendes, pares d'una nena, també se'ls va acabar, pel que sembla, l'amor, ara a finals d'any.

I en el terreny local, Blanca Suárez Miguel Ángel Silvestre també van acabar els seu tres anys d'idil·li el 2014 i es van embarcar en nous amors (ella, en un fugaç flirt amb Dani Martín) que no van fructificar.