FUNERAL DE LA DUQUESSA D'ALBA A MADRID

Joan Carles i Sofia acomiaden Cayetana

La reina Sofia consola Eugenia Martínez de Irujo, ahir a Madrid. A la dreta, Joan Carles abraça Cayetano Martínez de Irujo. A l’esquerra, Alfonso Díez, amb Isabel Preysler.

La reina Sofia consola Eugenia Martínez de Irujo, ahir a Madrid. A la dreta, Joan Carles abraça Cayetano Martínez de Irujo. A l’esquerra, Alfonso Díez, amb Isabel Preysler. / REUTERS / SUSANA VERA; EFE / ALBERTO MARTÍN

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / MADRID

El segon funeral que es va celebrar en record de Cayetana d'Alba va congregar ahir a la nit a Madrid nombroses cares conegudes. L'arribada a l'església es va convertir en una alfombra vermella on gairebé tothom va desfilar vestit de negre: hi eren Isabel Preysler i la seva filla, Tamara Falcó, l'estilista Naty Abascal, Raphael i la seva dona, Natalia Figueroa, Massiel, els dissenyadors Roberto Torretta i Adriana Carolina Herrera, l'alcaldessa de Madrid, Ana Botella, el president del Senat, Pío García Escudero, Marta Chávarri, Paloma Segrelles, la princesa Tessa de Baviera...

Notícies relacionades

Va ser una cerimònia a la basílica de Sant Francesc el Gran presidida pels reis Joan Carles i Sofia, que divendres havien acomiadat a Brussel·les, en una altra cerimònia fúnebre, la reina Fabiola de Bèlgica. Carlos, primogènit de la duquessa, i Alfonso Díez, el seu viudo, van rebre els pares dels actuals monarques quan van arribar en cotxe a la basílica. Especialment emotiva va ser l'abraçada que Sofia va fer a Eugenia, la filla petita de la difunta.

L'aristòcrata, que va morir als 88 anys el 20 de novembre, ja va tenir un primer funeral a la catedral de Sevilla el 21 de novembre, oficiat pel cardenal Carlos Amigo i l'arquebisbe José Asenjo. A aquell multitudinari acte, a què van assistir unes 4.000 persones (moltíssimes més que a la capital espanyola), la Casa del Rei hi va enviar la infanta Elena. Després, la duquessa va ser incinerada i part de les cendres de Cayetana es van dipositar a l'església del Valle, seu de la Germandat dels Gitanos, on també es va celebrar un ofici religiós al qual van acudir els seus fills excepte Cayetano, ingressat a l'hospital per una operació d'urgència per solucionar una obstrucció intestinal.