PEÇA DE 400 GRAMS

El pa més car del món es cou a Marbella

Porta or en pols, costa 117 euros i és el preferit de la clientela russa, àrab i xinesa d'alt poder adquisitiu de la Costa del Sol

La massa mare també inclou blat de moro no transgènic i espelta amb mel deshidratada

1
Es llegeix en minuts

Un forner d'Algatocín, un petit poble de la Serranía de Ronda (Màlaga), ha elaborat el que ha qualificat com "el pa més car del món", unes peces de 400 grams fetes amb or comestible que costen 117 euros cada una.

El creador d'aquest pa exclusiu, Juan Manuel Moreno, ha indicat que està fet amb els ingredients "més sans", porta massa mare de blat de moro no transgènic, espelta amb mel deshidratada i el component estrella, l'or incorporat en pols a l'interior i en flocs a manera de decoració a l'exterior.

El forner assegura que, encara que l'or "no aporta cap gust especial" al pa, sí que li atorga luxe i exclusivitat, un component molt demanat pels clients més exquisits.

Aquest pa, que es comercialitzarà per encàrrec en una cadena de supermercats, ha estat presentat a Màlaga pel forner que l'ha elaborat i per la diputada provincial de Desenvolupament Econòmic-Rural, Leonor García Agua.

CLIENTS D'ALT ESTÀNDING

Segons ha assenyalat Moreno, aquests pans van dirigits a clients russos, àrabs i xinesos d'alt poder adquisitiu establerts a la Costa del Sol, que són els que "solen mostrar interès" per aquesta mena de productes exclusius, tot i que un restaurant de Ronda ja ha valorat la possibilitat d'incloure'l a la seva carta.

Notícies relacionades

La idea de crear "el pa més car del món" li va sorgir a Moreno quan va veure que en una petita botiga d'Alhaurín de la Torre (Màlaga) venien el cafè més car del món, va pensar que ell podria fer el mateix i va buscar els millors ingredients per al seu producte.

Moreno és el gerent del forn Pan Piña, un petit establiment familiar fundat el 1940 a Algatocín, que elabora pans tradicionals en forn de llenya i els comercialitza per la província.