ESTRENES APLAUDIDES

Bradley Cooper i Emma Stone triomfen a Broadway

1
Es llegeix en minuts

People el va elegir fa tres anys com l'home més sexi del món, un títol que li hauria permès viure de renda una temporada, amb papers fàcils i molt posat en les revistes. Però després de demostrar a La gran estafa americana El costat bo de les coses que és una mica més que una cara bonica, Bradley Cooper s'ha ficat ara en un d'aquells papers on el físic no serveix de gaire. L'actor ha estrenat a Broadway L'home elefant, l'adaptació de l'obra de Bernard Pomerance que narra la tràgica història real d'un home deforme a l'Anglaterra victoriana. Crítica i públic s'han rendit al seu treball. L'obra estarà en cartellera fins al 15 de febrer.

Des que el clàssic de Pomerance es va estrenar el 1977, molts actors s'han ficat en la pell de Joseph Carey Merrick, l'home que va néixer amb la síndrome de Proteus i va ser exhibit de circ en circ fins que un metge es va interessar pel seu cas. Phillip Anglim, David Bowie, Billy Crudup i John Hurt, protagonista en la versió cinematogràfica de David Lynch. «És meravellós habitar en la seva pell. Durant dues hores dono vida a una ànima bonica», va dir Cooper recentment, després d'explicar que la de Merrick és una història que l'ha obsessionat des de petit.

Notícies relacionades

De fet, li va dedicar la tesi a l'escola de teatre i va encarnar el paper en una representació al festival de teatre de Williamstown (Massachusetts) fa dos anys. «És una actuació imponent», va escriure ahir Variety després de l'estrena de diumenge al teatre Booth de Nova York. «És profundament sentida i molt emocionant». «Encara que no puguis identificar l'home que va protagonitzar el gran èxit de taquilla de la saga Ressaca a Las Vegas, ets sempre conscient de la seva presència sotjadora i pura. Ell és, com hauria de ser, l'elefant a la botiga de plats i olles», deia New York Times.

Una altra estrella de Hollywood que ha entrat amb bon peu a Broad-way és Emma Stone. La noia de Spiderman i nova musa de Woody Allen (Màgia a la llum de la lluna), de 25 anys, també ha rebut bones crítiques («brillant», segons el New York Times; «fantàstica», segons el New York Post) pel seu paper de Sally Bowles en la versió de Cabaret que dirigeixen Sam Mendes i Rob Marshall. L'actriu substitueix Michelle Williams, que va deixar l'obra el 9 de novembre passat. RICARDO MIR DE FRANCIA