UN PROJECTE AMB EL SUPORT DE MARTIN SCORSESE

Jagger produeix una sèrie per al seu fill James

HBO prepara una ficció sobre l'escena musical novaiorquesa dels 70

Mick Jagger posa amb el seu fill James, a Cannes el 2010.

Mick Jagger posa amb el seu fill James, a Cannes el 2010. / GETTY / DAVE M. BENETT

2
Es llegeix en minuts
RICARDO MIR DE FRANCIA / WASHINGTON

Ni el cine ni la televisió no li han pogut fer justícia al punk rock, un gènere musical que va ser fonamental per insuflar aire fresc al rock and roll i allargar-li la vida quan el rock progressiu i la psicodèlia l'estaven enterrant amb solos interminables i una espessor desesperant. Nova York va ser el bressol d'aquella nova onada que va triomfar comercialment -tot i que durant poc temps- a Anglaterra amb les seves males maneres i les cançons de dos minuts. Quaranta anys després que Debbie Harry i Joey Ramone poblessin els bars del Bowery, una nova sèrie de HBO pretén rememorar l'esperit d'aquella època de creativitat i excessos.

La sèrie, que encara no té títol, estarà ambientada en el Nova York dels anys 70, una ciutat ocupada pel punk rock del Baix Manhattan i la música disco de l'Studio 54 i el Paradise Garage. La producció és una aposta de Martin Scorsese i Mick Jagger, que apareixen a la llista de productors executius, mentre que el guió anirà a càrrec de Terence Winter, creador de Boardwalk Empire i guionista d'El lobo de Wall Street. Un dels seus protagonistes serà James Jagger, el gran dels tres fills mascles del cantant dels Stones, que prova d'obrir-se camí en el món del cine i la música.

La sèrie no és un biopic convencional, a diferència de CBGB, la pel·lícula del 2013 que recreava l'explosió del punk novaiorquès a través de la vida de Hilly Kristal, el desaparegut propietari de la mítica sala del mateix nom on van començar la seva carrera Ramones, Television, Talking Heads, Blondie i Dead Boys. Aparentment, aquesta història és pura ficció, encara que els gestos còmplices amb els antiherois d'aquella època en què va fer estralls l'heroïna seran inevitables.

James Jagger encarnarà el cantant de la fictícia banda de punk Nasty Bits; no li hauria de resultar gaire difícil perquè, en la vida real, el fill de Mick i Jerry Hall canta en el grup de rock Turbogeist. Al seu costat, l'actor Andrew Dice Clay interpretarà el propietari d'una emissora de ràdio que va sempre fins a dalt de cocaïna. Bobby Cannavale es posarà a la pell d'un exitós executiu discogràfic amb problemes personals.

Notícies relacionades

LA «MALEDICCIÓ» DEL COGNOM / El fill de l'stone va debutar al cine el 2006 amb un paper petit a Lone Star, la comèdia bèl·lica de James McLure. Des d'aleshores se l'ha vist en diverses pel·lícules més amb la cultura pop de rerefons, com Sex, drugs and rock & roll i Mr. Nice. I encara que és menys conegut que alguns dels seus germans, com la model Lizzie o la dissenyadora de joies Jade, manté la vena artística del pare. També ha escrit una novel·la sobre un traficant d'opi durant la Revolució Industrial. «Sempre he pensat que el meu cognom és més una maledicció que una benedicció», va assegurar en una entrevista el 2007.

No serà aquesta la primera aposta per la música de la HBO. La cadena emet actualment als EUA Sonic highways, una sèrie documental creada per Dave Grohl i protagonitzada per Foo Fighters que explica la història dels estudis mítics del país i l'escena musical que va sorgir al seu voltant. La sèrie ha estat aclamada per la crítica.