AUTORETRAT ANIMAL

Viquipèdia es nega a esborrar el 'selfie' d'un mico

El fotògraf David Slater ha demanat a Viquimèdia que esborri la imatge que el primat es va fer amb la seva càmera, però aquesta es nega al·legant que és propietat de l'animal

Autofotos dels macacos a Indonèsia.

Autofotos dels macacos a Indonèsia. / www.telegraph.co.uk

1
Es llegeix en minuts

Viquimèdia, l'organització que està darrere de Viquipèdia, es nega a esborrar la fotografia d'un macaco somrient i la segueix difonent a la seva web com a contingut lliure malgrat la petició d'un fotògraf de retirar-la. David Slater, el reporter gràfic que demana retirar la foto, va viatjar a Indonèsia el 2011 i va intentar fotografiar diversos macacos. Es va quedar en un intent, ja que els micos li van sostreure l'equip fotogràfic i van començar a autoretratar-se amb les càmeres de Slater. 

Viquimèdia es nega a esborrar les imatges d'aquests primats de la seva web, ja que considera que la fotografia pertany al primat per haver-l'hi fet ell mateix, i per això Slater no té cap dret de demanar la seva retirada. 

Notícies relacionades

Com informava el 2011 el diari 'The Telegraph' a la seva web, a Slater li va resultar còmic en el seu moment que els micos li robessin l'equip i es fessin 'selfies'. Tres anys més tard, i arran de diverses peticions formals d'esborrar la fotografia de Viquimèdia, Slater s'embarca ara en una batalla legal després que l'organització afegís la foto del macaco al seu arxiu de fotografies lliures de drets d'autor. 

Segons la premsa britànica, el fotògraf demana que per favor s'esborri la imatge perquè li està fent perdre diners, i assegura: "De cada 100.000 imatges que faig, una em fa guanyar diners. I aquesta era una d'aquestes imatges".

Temes:

Selfies