original festa d'aniversari

Dagoll Dagom celebra a Montjuïc els 40 anys

La Font Màgica 'va ballar' al so de les cèlebres melodies de la companyia

Festa d’aniversari de Dagoll Dagom a la Font Màgica. / ELISENDA PONS / VÍDEO: ACN

1
Es llegeix en minuts
MARTA CERVERA
BARCELONA

Les fonts de Montjuïc van ballar ahir al ritme dels musicals de Dagoll Dagom per commemorar el 40è aniversari de la companyia teatral catalana. Els seus fundadors, Joan Lluís Bozzo, Anna Rosa Cisquella i Miquel Periel, van exercir com a amfitrions després d'arribar a la festa fent fúting, com si els agafés per sorpresa el gran sarau que va reunir destacades figures del món de la cultura. Va començar al costat del Pavelló Mies van der Rohe amb històrics intèrprets de la companyia cantant a piano famoses peces de produccions de Dagoll Dagom. I la cloenda va ser espectacular. Ja ben entrada la nit, el públic va presenciar un fabulós muntatge de llum i so de 20 minuts a la Font Màgica inspirat en un medley amb fragments de totes les produccions de la companyia amb muntatges com Nit de Sant Joan, Glups!, El Mikado, Flor de nit, La Perritxola, Poe A cop de rock, entre d'altres, i sèries de televisió com Oh! Europa. La guinda la va posar el nou elenc de Mar i cel cantant L'himne dels pirates en un escenari davant de les fonts. Entre el nou repartiment actoral que assumirà la tercera reposició de l'obra al setembre al Victòria destaquen Roger Berruezo (Gavilanes, A cop de rock) en el rol del pirata musulmà Saïd i la gallega Ana Sanmartín (High School Musical, el musical) en el de Blanca, la filla del virrei cristià. Tant ells com la resta de l'elenc que va ser  presentat ahir s'encarregaran de mantenir viva la flama de Dagoll Dagom.

Notícies relacionades

COL·LABORACIÓ TOTAL / Moltes cares conegudes van participar en la festa. Carme Sansa, Julia Möller i Alfons Vilallonga van interpretar Per un xic de tendresa, d'Aloma; Sisa va cantar Havanera, d'Antaviana, amb Xavi Navarro al piano; Nina va recuperar Cada cop que em dius adéu, de T'odio amor meu, acompanyada d'Albert Guinovart, compositor de Mar i cel i Flor de nit. Els dos musicals van ser recordats: Beth Rodergas va cantar la balada que dóna títol al musical del Paral·lel dels anys 30. Àngels Gonyalons i Carlos Gramaje, parella d'enamorats en el muntatge original de Mar i cel del 1988, van tornar a triomfar entonant Per què he plorat?

Entre les cares conegudes hi havia també Santiago Auserón, Toni Albà, Lloll Beltran, Pep Cruz, Elena Gadel, Roger Pera i Ferran Rañé, a part de molts altres.