Oscar de la Renta rep la Medalla 2014 de l'Excel·lència a Nova York

El Carnegie Halll va acollir la cerimònia benèfica a què van assistir Julio Iglesias, Naty Abascal i Carolina Herrera

Oscar de la Renta saluda a l’acabar la seva desfilada, en l’última edició de febrer del 2014, a la Fashion Week de Nova York.

Oscar de la Renta saluda a l’acabar la seva desfilada, en l’última edició de febrer del 2014, a la Fashion Week de Nova York. / VOGUE MEXICO

2
Es llegeix en minuts
SARA ANDRADE / Barcelona

El dissenyador dominicà Oscar de la Renta ha rebut aquest dijous la Medalla 2014 de l'Excel·lència del Carnegie Hall, a Nova York, per la seva trajectòria i aportació al món de la moda durant aquests últims 50 anys. La cerimònia, amb objectiu benèfic, s'ha celebrat al Carnegie Hall, un dels auditoris més importants de Nova York, on s'han recaptat tres milions de dòlars (uns 2,2 milions d'euros) per als programes educatius i artístics del Carnegie Hall.

En l'esdeveniment s'hi van poder veure algunes personalitats del món de la moda acompanyant Oscar de la Renta, com Naty Abascal i Carolina Herrera. Un dels moments més mediàtics el va protagonitzar el cantant Julio Iglesias, gran amic d'Oscar de la Renta, que tornava a l'auditori 25 anys després. "Julio és com un germà per a mi. Estic increïblement honrat que s'uneixi a mi al Carnegie Hall, un lloc d'ànima extraordinària, que per a mi té un significat molt especial", ha explicat Oscar de la Renta.

Un llegat històric per a la moda

L'organització ha destacat el lideratge en els negocis de De la Renta, a més del seu talent creatiu per concedir-li la Medalla de l'Excel·lència. "És un veritable visionari, que ha fet contribucions incomparables a la societat, i ha alterat moltes vides a tot el món", ha assenyalat Sanford I. Weill, president del patronat de Carnegie Hall de Nova York.

Oscar de la Renta va començar la seva trajectòria com a dissenyador als 18 anys quan va deixar enrere la seva República Dominicana natal, per estudiar pintura a l'Academia de San Fernando de Madrid. Aviat va començar a dissenyar i treballar per a les principals cases de moda de Madrid, com la de Cristóbal Balenciaga. Anys més tard, es va traslladar a París per treballar a la casa Lanvin a les ordres d'Antonio Castillo, i el 1963 va fer el salt a Nova York per dissenyar la seva primera col·lecció d'alta costura d'Elisabeth Arden.

El 1965 va començar amb firma pròpia de 'prêt-à-porter', que inclou vestits de núvia, roba per a la casa, infantil i accessoris. No va ser fins al 2008 quan va obrir les dues primeres botigues a Madrid i Atenes, i posteriorment, també ho va fer a Dubai o Londres. El 2013 va obrir la primera 'boutique' a Nova York.

El modista de les 'celebrities'

Oscar de la Renta ha vestit nombroses personalitats de l'escena social i cinematogràfica com Penélope Cruz, Amy Adams, Anne Hathaway, entre altres. Però sobretot, se'l recorda com el modista de les primeres dames, entre les quals figura Hilary Clinton, una fidel seguidora dels seus dissenys.

Notícies relacionades

El modista, que ha rebut nombrosos reconeixements durant tota la seva carrera, ha estat president del Consell de dissenyadors de moda als EUA (CFDA) des del 1973 fins al 1976, i també se li atribueix la creació d''Hogar del Niño'Hogar del Niño a República Dominicana, una escola d'ajuda per als nens més desafavorits.

.