Cita del 25 de febrer al 5 de març

Miranda Kerr i Jessica Alba donen color en la desfilada de H&M de París

Alessandro Dell'Acqua ha debutat amb la seva primera col·lecció a la casa Rochas

La model australiana Miranda Kerr amb l’actriu, Jessica Alba i la germana de Beyoncé, Solange Knowles, posant abans de la desfilada de H&M. / STEPHANE MAHE (REUTERS)

La model australiana Miranda Kerr amb l’actriu, Jessica Alba i la germana de Beyoncé, Solange Knowles, posant abans de la desfilada de H&M.
Una model presenta una de les peces per a la col·lecció de primavera de H&M, a París.

/

2
Es llegeix en minuts
SARA ANDRADE / Barcelona

La marca de roba 'low cost', H&M ha tancat aquesta nit la jornada de desfilades a la 'Ready to wear' de París. El Gran Palais va ser l'escenari escollit per al xou de la marca, que ha comptat amb nombroses cares conegudes entre les primeres files, com la 'top' Miranda Kerr o l'actriu, Jessica Alba, a més de la música de Holy Siz. Com sempre, H&M aposta per una col·lecció per a la temporada que ve amb peces clàssiques per al dia, i altres de més sofisticades amb transparències i pronunciats escots per a la nit. La col·lecció estarà a la venda el mes de setembre vinent.

La resta de firmes i dissenyadors també han presentat la seva col·lecció, però sota un prisma menys mediàtic com el que acostumen a utilitzar les marques més comercials. El dissenyador Alessandro Dell'Acqua ha debutat aquest dimecres amb la seva primera col·lecció a la casa Rochas, després de la marxa de Marco Zanini. Els detalls són vitals en una col·lecció, per això Dell'Acqua ha volgut deixar clar que entén a la perfecció la marca revisitant-la anys enrere. Han destacat els guants de cuir de colors com taronja, blau i groc que combinaven amb colors clàssics de la firma com el camel i el negre. Sense oblidar la pedreria, els relleus i brillantors. Les peces totes 'oversize' feminitzen una dona sofisticada i madura. 

Els impossibles de Mabille

El dissenyador Alexis Mabille ha capgirat la seva col·lecció basada en superposicions de peces que no conjugarien juntes normalment, com les dessuadores totes amb pedreria de Swarovski combinades amb faldilles i pantalons transparents. Capes amb talls asimètrics i l'enginy d'usar les mànigues d'una camisa convencional en llocs insospitats, com per exemple en l'escot d'un vestit. Els colors de la col·lecció de 'Brisa' són neutres com el negre, el gris i el blanc, acompanyats per un verd fosc i el vermell intens que rejoveneixen la dona de Mabille. 

La setmana del 'prêt-à-porter' de París també ha portat la proposta de color del belga Dries Van Noten. Una oda a les flors podria definir la col·lecció del dissenyador, en aquest cas l'orquídia radiant, el color de tendència per a la temporada que ve. El dissenyador ha estat protagonista doblement perquè també ha inaugurat aquest dimecres una exposició al Musée des Arts Décoratifs que recull en una retrospectiva d'algunes de les seves millors peces.

El Verd llima de Vionet 

Vionnet, una de les cases franceses amb més història, va ser l'encarregada de tancar la jornada de desfilades del 'Ready to wear' de París, abans del xou de H&M. La col·lecció ha presentat uns dissenys amb superposicions de feltres de formes rectes i siluetes de tulipes. El verd llima, un altre dels colors de tendència del moment, ha estat el protagonista juntament amb el blau. 

Notícies relacionades

Les sandàlies planes de vellut, les sabates de taló amb escalfadors, els escots paraula d'honor i els jerseis de punt amb la part del darrere més llarga que la del davant van ser les idees que van sorgir en l'espai construït al Jardí de les Tulleries.

 

Temes:

H&M