UNA APOSTA GASTRONÒMICA SEGURA

Jubany brinda el seu talent al Majestic

El cuiner orienta el flamant gastrobar de l'hotel que assessora

Jubany, flanquejat per David Romero, cap de cuina del Majestic, i Joan Cuesta, cap de cuina del Bar.

Jubany, flanquejat per David Romero, cap de cuina del Majestic, i Joan Cuesta, cap de cuina del Bar. / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
FERRAN IMEDIO
BARCELONA

El Majestic pot presumir de tenir un capítol a part en el llibre d'història de la gastronomia de Barcelona. Va ser el primer hotel de la ciutat que va apostar per albergar un restaurant d'alta cuina a les entranyes, a la primera planta, cosa que al seu dia (1999) va semblar una bogeria i que el temps ha demostrat que va ser una decisió visionària. Un èxit gràcies a Fermí Puig, que va aconseguir una estrella Michelin. Liquidada aquella etapa el setembre del 2011 (ara dues suites ocupen el menjador amb vistes sobre el passeig de Gràcia), Nandu Jubany, un altre cuiner de prestigi i talent, li va agafar el relleu un any després (setembre del 2012) de manera discreta i gradual. Va començar amb els esmorzars de l'hotel, va seguir amb la terrassa d'estiu La Dolce Vitae i la formació d'equips per a esdeveniments (aquest mateix estiu) i, des de dijous a la nit, està brindant el seu talent a la cuina del Bar del Majestic, a la mateixa planta baixa.

Notícies relacionades

PRODUCTE CATALÀ 'PREMIUM' / En aquest espai que culmina la reforma integral de l'hotel (30 milions d'euros s'hi han gastat), els plats amb productes premium catalans i de part de l'estranger competiran en qualitat amb la carta de vins (s'oferiran a copes però també hi haurà joies com Vega Sicilia) i de còctels. «¡Compte! -avisa el xef-. Aquí no hi ha un equip Jubany, ni cuino jo. Només ajudo, assessoro. Però és un projecte molt il·lusionant perquè estem creant un equip de la mà de David Romero, cap de cuina de l'hotel, i Joan Cuesta, el cap del Bar».

Es tracta, així doncs, d'un pas lògic d'aquest xef, que llueix una estrella -que més aviat que tard seran dues- pel seu establiment a Calldetenes. L'acord entre el Majestic i Jubany no acabarà amb el gastrobar i les altres parcel·les gastronòmiques citades («tenim molt bona sintonia», subratlla el cuiner, que està un dia a la setmana a Barcelona). Al febrer agafarà les regnes del Petit Comitè, dels mateixos propietaris de l'hotel (també el dirigia Puig), on vol oferir una carta de cuina catalana «que sigui un referent a Barcelona».