El concurs de fotografia Wiki Loves Monuments aconsegueix el rècord Guinness per ser el més multitudinari

Un total de 33 països van participar en el certamen, celebrat el 2012, que va recollir 353.768 imatges

El mapa mostra les zones del món que formaran part de Wiki Love Monuments.

El mapa mostra les zones del món que formaran part de Wiki Love Monuments. / WIKI LOVE MONUMENTS

1
Es llegeix en minuts
JARA LALIENA / Barcelona

Per segon any consecutiu, el concurs de fotografia de monuments per a la plataforma Viquipèdia ha rebut el reconeixement Guinness World Records, per ser el certamen més multitudinari del món. El torneig, que rep el nom de Wiki Loves Monuments, ha recollit un total de 353.768 imatges en l'última edició --celebrada el 2012--, xifra que s'ha duplicat respecte a l'any anterior, en què es van rebre 169.150 instantànies i l'organització ja va ser premiada amb el mateix guardó.

33 PAÏSOS I MÉS DE 15.000 PARTICIPANTS

Notícies relacionades

Un total de 33 països de tot el món van voler, en aquesta última edició, formar part de l'exitós concurs, que va reunir més de 15.000 participants. A més, segons l'organització del torneig, molts dels competidors van assegurar que el principal motiu que els va moure a presentar les instantànies al concurs va ser el de contribuir a l'enriquiment de la plataforma d'informació Viquipèdia i no posicionar-se com a guanyadors.

ENCARA MÉS

Per si el reconeixement obtingut encara fos poc, el concurs tornarà a intentar batre el seu propi rècord. Al mes de setembre, més de 40 països entraran dins de la competició, entre ells el Regne Unit, Armènia, els Països Baixos, els Estats Units i Sud-àfrica.