Mor James Gandolfini, protagonista de 'Los Soprano'

L'actor, de 51 anys, ha mort a Itàlia d'un possible infart mentre estava de vacances

James Gandolfini.

James Gandolfini.

2
Es llegeix en minuts

L'actor James Gandolfini ha mort a Roma, on estava de vacances, als 51 anys. Gandolfini ha estat víctima d'un possible infart, segons ha informat la portaveu de la cadena de televisió per cable HBO, Mara Mikialian aquest dimecres.

L'intèrpret es va fer famós per donar vida al mafiós Tony Soprano en la popular sèrie televisiva de HBO 'Los Soprano',  paper pel qual va obtenir el premi Emmy --els coneguts com a Oscars de la televisió-- com a millor actor en una sèrie dramàtica en tres ocasions. El personatge també li va reportar un Globus d'Or.

Gandolfini estava preparant el seu retorn a la televisió com a protagonista d'una nova sèrie de HBO, titulada 'Criminal Justice'. En aquesta ocasió, Gandolfini es posava del costat de la llei per exercir d'advocat penalista esclau de la feina, que freqüentava oficines de policia buscant nous clients.

Gandolfini tenia previst assistir a la 59a edició del Festival de Cine de Taormina, a Sicília, per participar en un acte durant el pròxim cap de setmana amb el director Gabriele Muccino.

ARRELS ITALIANES

L'artista, natural de Nova Jersey i d'arrels italianes, es va llaurar un nom a Hollywood al protagonitzar 'Los Soprano", un serial que va emetre el canal de cable HBO entre el 1999 i el 2007, que es va convertir en un dels principals èxits de la petita pantalla.

Considerada una obra mestra de la televisió, la ficció va ser nomenada el 3 de juny pel sindicat de guionistes dels EUA la sèrie millor escrita de la història, guanyadora de dos premis Emmy al drama de l'any, i múltiples vegades candidata durant el temps que va estar en antena.

El programa girava al voltant del mafiós Tony Soprano en el seu dia a dia amb la seva família disfuncional i el seu grup mafiós, sempre ficat en assumptes tèrbols.

"Estem tots commocionats i sentim una tristesa impossible de mesurar per la pèrdua d'un membre molt estimat de la nostra família. Era un home especial, un gran talent, però el més important, una persona amable i carinyosa que tractava a tothom amb el mateix respecte", va indicar HBO en una declaració oficial del canal.

A la gran pantalla, a Gandolfini se'l va poder veure recentment en la comèdia 'The Incredible Burt Wonderstone' i, l'any passat, a 'Zero Dark Thirty'. Altres títols en la seva filmografia són 'The Man Who Wasn't There' (2001), 'The Taking of Pelham 1 2 3' (2009) i 'Killing Them Softly' (2012).

REACCIONS DELS SEUS COMPANYS

Notícies relacionades

La notícia de la mort de Gandolfini ha commocionat els seus companys. David Chase, creador de 'Los Soprano', ha emès un comunicat en què l'ha considerat "un geni". "Qualsevol que l'hagi  vist, encara que fos en el més petit dels seus papers, ho sap. és un dels millors actors de tots els temps. Gran part d'aquest geni residia en aquells ull tristos. Ell no era fàcil algunes vegades, però va ser el meu company, el meu germà", ha explicat.

Lorraine Bracco, que va interpretar la seva psiquiatra a 'Los Soprano', també ha ressaltat el seu treball. "Hem perdut un gegant", ha apuntat.