SEGON cop Als 44 ANYS

El càncer torna a atacar Anastacia

La cantant, amb el cor «trencat», cancel·la la seva gira

L’artista nord-americana, durant un concert de la gira ’Heavy Rotation’ a Lisboa el 2009.

L’artista nord-americana, durant un concert de la gira ’Heavy Rotation’ a Lisboa el 2009. / ARXIU / AP

1
Es llegeix en minuts
SERGIO SILVA
BARCELONA

Nou cop per a Anastacia. Els metges li han diagnosticat càncer de mama per segona vegada. En aquesta ocasió, la malaltia l'ha obligat a cancel·lar la que havia de ser la seva quarta gira europea, It's a men's world tour, que estava previst que s'iniciés el 6 d'abril a Londres. «Em trenca el cor decebre els meus fans», va escriure la cantant, de 44 anys, en un comunicat en referència a la supressió dels bolos. La petita dona de la gran veu (fa 1,60 metres), com se la coneix en la indústria, ha declarat que el seu principal objectiu ara mateix és recuperar-se al costat de la seva família i amics per poder seguir escrivint les cançons del seu pròxim àlbum.

La batalla amb el càncer de la Survivor Chick, sobrenom que li han donat els seus seguidors, va començar el 2003, tot just quatre anys després del llançament del seu primer senzill, I'm outta love, i en un dels moments més àlgids de la seva carrera: el seu segon disc, Freak of nature, va vendre més de set milions de còpies; el seu èxit Boom va ser elegit cançó oficial del Mundial de futbol del 2002; es va unir a grans veus com Céline Dion, Whitney Houston i Cher en el concert VH1 Dives i va gravar Love is a crime, la peça principal de la banda sonora de la pel·lícula Chi-

Notícies relacionades

cago.

Després de veure's forçada a anul·lar una gira mundial que l'havia de portar per Europa i els EUA, la cantant va passar un any allunyada de la vida pública recuperant-se de la malaltia per ressorgir -Anastacia significa resurrecció en grec- el 2004. «He tingut el meu moment,/ ara he provat el dolor./ Mai vaig pensar que tocaria les ales d'un àngel». Ho diu la lletra de Heavy on my heart, la primera cançó que va escriure la nord-americana durant la seva recuperació. La cantant va destinar els beneficis d'aquell senzill a la fundació contra el càncer que porta el seu nom.