LOU DOILLON COMPON I INTERPRETA 'PLACES'

La filla díscola de Birkin triomfa amb el primer disc

L’ara cantant Lou Doillon, en una imatge promocional del disc ’Places’

L’ara cantant Lou Doillon, en una imatge promocional del disc ’Places’ /

2
Es llegeix en minuts
ELIANNE ROS
PARÍS

Lou Doillonbrilla per fi amb llum pròpia. Als 30 anys, la tercera filla de l'actriu i cantantJane Birkin, fruit de la seva relació amb el director de cineJacques Doillon,ha sorprès tothom amb el seu primer disc, Places, completament compost i interpretat per la fins ara ovella negra d'un dels clans artístics més cèlebres de França. De fet, malgrat una precoç i prometedora carrera en el cine de la mà del seu pare, les coses no han estat fàcils per a l'excèntrica i díscola Lou Doillon.

La paraula fracàs la coneix bé. «He rodat 17 films i tots han sigut un desastre comercial, després de l'últim paper (Blanche,deBernie Bonvoisin) no vaig rebre cap proposició durant 10 anys», admet al setmanaril'Express. Els seus passos com a model tampoc van acabar de tenir èxit. «Sobretot sóc coneguda com la filla de o la germana de. És molt dur estar envoltada de gent a qui tot els surt bé», confessa.

La seva germana gran,Kate Barry, fruit del matrimoni deBirkinamb el músicJohn Barry, és una reconeguda fotògrafa. I mentre la mitjana,Charlotte Gainsbourg, filla de la relació deBirkinambSerge Gainsbourg, encadenava èxits en el cine i en la música,Doillon acumulava treballs mediocres i relacions sentimentals fallides. A la nit, es refugiava en les seves cançons, el seu espai secret en què deixava anar tota la seva tristesa.

Lou ha devorat la vida massa aviat. Actriu i model des dels 14 anys, mare als 19 -el seu fill Marlowe té 10 anys- la seva veu magnètica, treballada pel tabac i l'alcohol, i les seves lletres melancòliques han estat rebudes per la crítica com «la revelació» de larentrée. «Escric cançons des de fa vuit anys per explicar-me històries, per sentir-me millor, i també quan tinc necessitat de parlar, ja que sóc molt solitària», revela en una entrevista aLe Parisien.Va ser la mateixaBirkinla que la va empènyer a fer sortir el seu talent a la llum parlant del seu treball al músic i cineastaEtienne Daho, que ha produït l'àlbum, editat per Barclay. Els primers concerts seran a París el 24 i 25 d'octubre.

Notícies relacionades

RODATGE AMB EL SEU PARE /Louva passar la infància envoltada d'artistes i escoltant constantmentSerge Gainsbourg -«sempre corria per casa»- al piano. «De petita em feia riure, em deiaLili Marlene», recordaDoillon,que igual que la seva germanaCharlottese sent incapaç de cantar en francès. No només perquè l'anglès és la seva llengua materna, sinó perquè l'idioma de Molièreels produeix un bloqueig, una espècie de por per la comparació amb l'idolatratGainsbourg.

Doillon acaba de rodar una última pel·lícula amb el seu pare, una història sentimental que està a punt d'estrenar-se. No obstant, el seu lloc l'ha acabat trobant entre les notes de la seva guitarra. «A partir d'ara ja no tindràs cap necessitat de seduir», li va dirDahoquan va finalitzar la gravació.