Anar al contingut

VARGAS LLOSA REP LA MEDALLA D'OR DEL CERCLE

Un 'nobel' al Liceu

Mario Vargas Llosa, premi Nobel de literatura del 2010, va rebre ahir a la nit la Medalla d'Or del Cercle del Liceu. La passió de l'escriptor per la música, la seva vinculació a Barcelona i la brillant carrera literària de l'autor de La ciudad y los perros i La fiesta del chivo són alguns dels motius pels quals la institució li ha atorgat el guardó, segons va destacar el seu president, Ignacio García Nieto.

L'entrega de la medalla es va celebrar durant un sopar de gala al qual van assistir el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, i representants de la cultura i la societat civil barcelonina, com Carme Balcells, la seva agent literària i personatge clau amb Carlos Barral en la seva trajectòria, Carme Riera i Joaquín Barraquer. Vargas Llosa va agrair el reconeixement, que el vincula encara més a «una ciutat bella i culta» on va residir de 1970 a 1974 («cinc dels anys més feliços de la meva vida, aquí va néixer la meva filla Morgana i va arrencar la meva carrera») i on va impulsar la seva carrera i va fer en companyia de García Márquez amics com Gabriel Ferrater, Ricardo Muñoz Suay, Óscar Tusquets, Federico Correa, Manuel Vázquez Montalbán i Terenci Moix.

Habitual en cites com Bayreuth (és wagnerià) i Salzburg, ha assistit també a representacions del Liceu, l'última per delectar-se amb el seu compatriota Juan Diego Flórez a La fille du regiment. C. LÓPEZ ROSELL

0 Comentaris
cargando