EL PERRUQUER VA INNOVAR ELS PENTINATS ALS 60

Mor Vidal Sassoon a casa seva, a Los Angeles

Mor Vidal Sassoon  a casa seva, a Los Angeles_MEDIA_1

Mor Vidal Sassoon a casa seva, a Los Angeles_MEDIA_1 / AP / DAMIAN DOVARGANES

1
Es llegeix en minuts

El món dels cabells va dir adéu ahir a un dels seus pioners del segle XX,Vidal Sassoon, que va morir envoltat per la seva família a casa seva, a Los Angeles. Tenia 84 anys i el 2009 se li va diagnosticar leucèmia. Fill d'una mare soltera de mitjans econòmics molt humils,Sassoonva començar a treballar en una perruqueria amb 14 anys. Als 20, es va unir al que es convertiria en les Forces de Defensa Israelianes i, després de lluitar en la guerra arabo-israeliana del 1948, va tornar a Londres, on el 1954 va obrir el seu primer saló.

Notícies relacionades

Seria uns anys més tard, a mitjans dels 60, quan va revolucionar el món de la perruqueria, acabant amb les complexes construccions de l'època i centrant-se en talls més còmodes i geomètrics que sempre tenien present l'estructura òssia dels seus clients. «El tall havia de ser perfecte i les capes bellament estructurades perquè després que la dona mogués el cap el pentinat tornés al seu lloc», va explicar en una ocasió.

L'home que va crear entre altres el pentinat deMia FarrowaLa llavor del diablei que va idear elbob(un tall de melena curta) va llançar el 1973 la seva popular línia de productes per als cabells i el 1975 es va mudar a Los Angeles, on es va convertir en una estrella que va arribar a tenir el seu propi programa de televisió. Casat en quatre ocasions, autor de tres llibres i protagonista recentment d'un documental, els últims anys els havia dedicat a la filantropia.