L'ACCIDENT DEL NÉT GRAN DELS REIS

Un jutge investiga el tret de Froilà

Jaime de Marichalar declararà davant la Guàrdia Civil

La infanta Elena i Froilà, l’agost passat, a la Zarzuela.

La infanta Elena i Froilà, l’agost passat, a la Zarzuela. / REUTERS / JUAN MEDINA

1
Es llegeix en minuts
CARMEN MUÑOZ
BARCELONA

MentreFroilà evoluciona bé de les ferides provocades per un tret al peu, Jaime de Marichalares prepara per declarar davant la Guàrdia Civil amb l'objectiu d'aclarir l'accident que va tenir lloc dilluns passat a la finca familiar de Sòria. El Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 1 de la localitat castellana ha obert diligències com és preceptiu en un cas amb arma de foc en què hi ha implicat un menor d'edat. Paral·lelament a la via judicial, s'ha obert un expedient administratiu que podria concloure amb una multa per falta greu d'entre 300 i 6.000 euros per a l'exduc de Lugo, tutor del seu fill, amb qui estava quan aquest es va disparar al peu.Marichalar es va saltar la llei, que prohibeix usar armes als menors de 14 anys, al permetre que el seu fill tingués accés a una escopeta.

Notícies relacionades

I per complicar encara una mica més la situació,Álvaro de Marichalar, oncle de Froilà,ha deixat anar unes polèmiques declaracions a Punto Radio.«No és res greu, se li va escapar un tret com se'ns en han escapat cent vegades a tots», va dir. I va afegir: «Ha passat una tonteria. Així s'aprèn millor com s'han de respectar les armes i com utilitzar-les més bé».

SOFIA PASSA LA TARDA AMB EL NÉT / La reinaSofia va passar ahir la tarda amb el seu nét mentre la infantaElena complia amb la seva agenda en un acte celebrat a la Universitat Pontifícia de Comillas de Madrid. A la sobirana li encanta exercir el paper d'àvia i té molta complicitat amb tots els seus néts, però especialment ambFelip Joan Froilà, Pipeper a la família. L'altra àvia del nen,Concepción Sáenz de Tejada, també va anar a veure el seu nét, que podria sortir de la clínica a finals de setmana, tot i que la Casa del Rei no va confirmar la dada.