ESTEL SOLÉ GUANYA EL PREMI AMADEU OLLER 2011 DE POESIA

Una actriu de 'La Riera' triomfa amb la poesia

Estel Solé a la llibreria Proa Espais de Barcelona, durant la presentació de la seva obra premiada, ahir.

Estel Solé a la llibreria Proa Espais de Barcelona, durant la presentació de la seva obra premiada, ahir. / GUILLERMO MOLINER

1
Es llegeix en minuts
MIREYA ROCA / BARCELONA

L'actriuEstel Soléestà exultant, i no és per menys: cada tarda milers d'espectadors segueixen les seves vivències aLa Riera,la sèrie de TV-3 en què dóna vida a la cambrera Marina, i ara acaba de guanyar el premi Amadeu Oller 2011-Poetes inèdits amb l'obraDones que somiaven ser altres dones. Aquesta noia de Molins de Rei, que va començar a escriure als 8 anys i que amb només 10 ja va guanyar el concurs de narrativa literària Mercè Rodoreda, considera que la interpretació i la literatura «són perfectament compatibles». «L'una té molt a veure amb l'altra perquè totes dues són facetes artístiques», va afirmar ahir en la presentació del llibre.

Incapaç d'elegir entre les seves dues grans passions,Solé fins i tot va assegurar que la seva feina com a actriu la va ajudar a escriure el llibre. «L'obra està en constant evolució perquè el fil conductor és l'individu en transformació, un símil amb l'apassionant però complex món de les actrius. I tot això amb notes d'humor àcid i urbà», va explicar durant l'acte. També va declarar que el premi «és un punt de confiança, un punt de partida per seguir buscant la perfecció, per no perdre la

il·lusió i trobar material per començar un altre llibre».

Notícies relacionades

Al seu horitzó hi haMiquel Martí i Pol,autor del poemari L'arrel i l'escorça, una de les seves primeres lectures. «Era el meu heroi, el meu referent i gràcies a una professora vaig tenir la sort de coneixe'l als 13 anys. Va ser un dels dies més importants de la meva vida», va rememorar. «Vam xerrar durant hores i entre els seus savis consells em va animar a participar en concursos literaris, com va fer ell», va afegir. L'actriu escriptora -o l'escriptora actriu- sempre ha tingut molt en compte les paraules del poeta de Roda de Ter, però presentar-se a un certamen sempre li ha suposat «un abisme», pel seu perfeccionisme i la «por al triomf, més fins i tot que al fracàs».

Als 24 anys i mentre es poleix com a escriptora, segueix immersa en les proves de dramatúrgia que realitza aquests dies a l'Institut del Teatre, interpretant la Marina aLa Riera i escrivint al seu bloc. Però també té al cap muntar un espectacle per acostar la poesia a la gent, però «fugint dels tòpics», conclou.