DESPRÉS DEL TRACTAMENT

Michael Douglas confessa que el càncer li ha fet apreciar més la seva família

L'actor agraeix el suport de la seva dona i els seus fills mentre dóna per superada la malaltia

Michael Douglas i Catherine Zeta-Jones, l’abril passat, en l’entrega dels Globus d’Or.

Michael Douglas i Catherine Zeta-Jones, l’abril passat, en l’entrega dels Globus d’Or. / MARIO ANZUONI (REUTERS)

2
Es llegeix en minuts
EFE / Berlín

L'actor nord-americàMichael Douglasha confessat que el càncer que acaba de superar li ha fet abandonar el seu aïllament voluntari, apreciar molt més el valor de la família i disfrutar de la intimitat amb la seva dona i els seus fills.

"Abans em resultava molt important tenir temps per a mi sol.No volia tenir ningú al meu voltant. Crec que la lluita contra el càncer ha fet caure l'última barrera que havia construït al meu voltant", assenyalaDouglasen una entrevista amb la revista femenina alemanyaFrau im Spiegel. Afegeix que ha après a apreciar que són molt importants l'amor i el seus éssers estimats, com la seva dona, la també actriuCatherine Zeta-Jones, que va haver de ser ingressada per desordres nerviosos.

"Catherineés una dona molt forta. Ha patit molt i mai s'ha queixat. M'ha recolzat permanentment amb molt amor", comenta el protagonista de films comWall Street oBasic Instinct. Afegeix que la seva dona "tenia la sensació de no poder dir res, que patia depressions, mentre el seu marit lluitava contra el càncer", cosa que demostra que el càncer, segonsDouglas, "no només afecta un mateix, sinó tots els que t'envolten".

Malgat tot comenta amb humor queels seus fills petits, Carys i Dylan, el van visitar durant una quimioteràpia a l'hospital i "els va semblar comLa guerra de les galàxies. Els va impressionar veure tantes màquines i portar mascaretes. Així --diu-- se li treu al càncer la seva cara horrible". Revela que en la lluita contra la malaltia ha perdut 15 quilos i que "el tractament va ser esgotador", encara que ja gairebé se sent com "el de sempre". "Només he de guanyar una mica de pes, però tot marxa bé. L'important és que el càncer no ha tornat". assenyala.

Relació amb el seu pare

Encara que des del principi li van dir que les opcions de curació eren bones, confessa que la seva por era que "el tumor no desaparegués amb el tractament" i que haguessin d'amputar-li "una part de la llengua", cosa que el feia témier per la seva veu, ja que, subratlla, "no hi ha res més important per a un actor".

Michael Douglasassegura haver heretat la voluntat del seu pare, la llegenda cinematogràficaKirk Douglas, amb qui té una relació "estupenda" que ha anat millorant en les últimes dues dècades després d'anys de desavinences quan era jove. "Estava molt enfadat després del divorci dels meus pares el 1951 i pel fet que llavors veia el meu pare molt poques vegades", admet Douglas, que assenyala que va haver "d'aprendre a rebutjar aquell odi, perquè al final acaba devorant-te".

Tornar a rodar

Notícies relacionades

"Al meu pare li havia passat una cosa semblant. El seu pare tampoc s'havia preocupat gaire d'ell. Quan vaig conèixerCatherinesentia que havia de reparar-ho", afirma l'actor, quees mostra "molt orgullós" de col·locar la seva família al capdavant de les seves prioritats. En aquest sentit declara que la seu "gra fortuna" és veure els seus fills "corrent per la casa i estar amb ells iCatherine" i anuncia que té intenció de col·locar-se un altre cop davant les càmeres.

"Esperarem segurament fins a la tardor, quan hagi recuperat el meu pes normal i tingui prou energia. Però m'alegro molt de tornar a rodar", comenta finalment l'actor.