Anar al contingut

RECONEIXEMENT ALS 50 ANYS DE CARRERA DE LA CANTANT BARCELONINA

El Cercle del Liceu entrega la Medalla d'Or a Caballé

MARTA CERVERA / BARCELONA

el Cercle del Liceu, un selecte club que fins a l'any 2001 no admetia dones, va entregar ahir la Medalla d'Or a Montserrat Caballé, pels seus 50 anys de carrera artística. «A casa tinc dues vitrines, una destinada als records institucionals i una altra als del cor. Aquesta medalla anirà en aquesta última», va assenyalar la soprano, a qui mecenes del Cercle, com la família Bertrand, li van finançar els estudis musicals al Conservatori Superior de Música del Liceu. Ignacio García-Nieto, president del Cercle del Liceu, va fer entrega del guardó i va acompanyar la cantant quan aquesta va descobrir una placa amb el seu nom a la nova sala d'audiovisuals de l'entitat que es destinarà a projeccions d'alta qualitat, tant d'òpera com d'altres esdeveniments. Està programat retransmetre des del pròxim Barça-Madrid fins a l'obertura de temporada de La Scala de Milà. En el futur esperen exhibir òperes via internet del programa Met Player i de Bayreuth.

Caballé ha enterrat el disgust que li va produir no ser admesa en el seu moment com a sòcia del Cercle. «Això va ser al segle passat. Hi havia unes regles i s'havien de respectar», va sentenciar amb elegància la soprano, que estava de molt bon humor. La incombustible cantant, que ha abordat més rols que Plácido Domingo, segueix en plena activitat als seus 77 anys. No entén la vida sense la tasca a què s'ha dedicat sempre des que va començar a assistir a classes de cant just a sobre del club d'exquisida decoració modernista on ahir es trobava. «El treball em dóna vida. Em dóna una energia que no trobaria al saló de casa, un espai per descansar amb la família», va confessar. Tot i que els metges li adverteixen que es dosifiqui, la seva agenda treu fum. Entre els seus reptes professionals destaca l'estrena d'una nova obra de Donizetti al Festival de Taormina i una actuació a Hawaii, on mai ha cantat. «El meu marit i jo sempre hi hem volgut anar i no hem pogut. Per això li he dit a la meva filla, que cantarà amb mi en aquest lloc, que no s'ho pensi dues vegades», va comentar la soprano.

Al sopar homenatge posterior al Saló dels Miralls del Gran Teatre del Liceu, a 150 euros pel cobert, hi van assistir 200 persones. Caballé va estar acompanyada per membres de la seva família, com el seu marit, Bernabé Martí, i la seva filla Montse, també soprano, acompanyada de la seva nova parella, Daniel Faidella, propietari de la sala Razzmatazz, escenari de grups de rock independent. «Ens coneixem des de fa tres anys, ens va presentar un amic comú», va explicar ell. Entre els convidats hi havia Paloma O'Shea, presidenta de l'Escola Superior de Música Reina Sofia i dona d'Emilio Botín; Carmen Mateu de Suqué, presidenta del Festival de Peralada, i Mariona Carulla, que aspira a presidir l'Orfeó Català; l'alcalde Jordi Hereu i el cap de files de CiU a l'ajuntament, Xavier Trias, i el director general del Liceu, Joan Francesc Marco.

0 Comentaris
cargando