EN UN JUDICI A LONDRES

George Michael reconeix haver conduït sota els efectes de l'alcohol

L'artista podria ser condemnat a una pena de presó i ha quedat en llibertat provisional mentre el jutge dicta sentència

George Michael, avui, al sortir del jutjat.

George Michael, avui, al sortir del jutjat. / EFE

1
Es llegeix en minuts
EFE / Londres

El cantant George Michael s'ha declarat avui culpable davant un tribunal de Londres del delicte d'haver conduït sota l'efecte de les drogues quan va encastar el seu cotxe contra una botiga de fotografia el dia 4 de juliol a la matinada.

Michael, de 47 anys, també ha reconegut davant la Cort de Magistrats de Highbury Corner que portava cànnabis.

El jutge encarregat del cas, Robin McPhee, ha decidit de forma temporal prohibir al cantant conduir durant sis mesos, a l'espera de la condemna definitiva, que dictarà el 14 de setembre, mentre investiga el compliment d'una anterior condemna pel mateix delicte el 2007.

En llibertat provisional

El jutge també vol conèixer l'impacte que podria haver tingut en el comportament de Michael un sedant que pren per prescripció mèdica, i l'ha deixat en llibertat sota fiança fins que resolgui la sentència.

El magistrat ha advertit a l'artista que els delictes de què s'ha declarat culpable són greus i podria anar a la presó.

"Deixo clar que les opcions respecte a la sentència continuen obertes, incloent-hi l'empresonament. És una qüestió seriosa. La seva conducció va ser extremadament deficient i hi va haver un accident. També hi ha una condemna de fa tres anys", ha indicat el jutge.

Un llarg historial de consum de drogues

En una vista que ha durat 15 minuts, el cantant només ha parlat per declarar-se culpable i per confirmar els seus detalls personals.

Notícies relacionades

L'antic membre del grup Wham!, que té com a verdader nom Georgios Panayiotou, té un llarg historial de consum de drogues. El maig del 2007 ja es va declarar culpable de conduir drogat, i les autoritats li van retirar dos anys el permís de conduir.

El mes de desembre passat, en una entrevista amb la BBC, David Furnish, el marit d'Elton John, va afirmar que els amics de Michael estaven preocupats pel seu estat físic i anímic.