PREESTRENA DEL NOU FILM, 'EL LIBRO DE ELI'

Denzel Washington es converteix en guerrer

Malcolm McDowell al costat de la seva dona, Kelley, i el seu fill petit, Seamus.

Malcolm McDowell al costat de la seva dona, Kelley, i el seu fill petit, Seamus. / AFP / ALBERTO E. RODRÍGUEZ

1
Es llegeix en minuts
ÁLVARO GARCÍA MONTOLIU
BARCELONA

Entre festivals i entregues de guardons, dilluns va tenir lloc al Teatre Xinès de Los Angeles la presentació mundial d’El libro de Eli,nova pel·lícula d’acció amb ambientació postapocalíptica. El protagonista,Denzel Washington, va ser el gran reclam de l’esdeveniment, al qual va asisstir acompanyat de la seva dona,Paulette Washington. No hi va faltar la resta de l’elenc representat perGary Oldman, ja còmode amb el rol de dolent,Mila Kunis (Paso de ti), una de les noves sensacions de Hollywood,Jennifer Beals (The L Word) iMalcolm McDowell(La naranja mecánica), que es van unir als directors del filmAlleniAlbert Hughes.

Alguns dels presents van aprofitar per fotografiar-se amb una rèplica de la moto que condueixDenzel Washingtona la pel·lícula. Aquest va ser el cas de l’actriuRosario Dawson(Siete almas), una de les estrelles convidades que es van deixar veure per l’alfombra negra del recinte.

Altres assistents a l’acte van ser el director de la sagaX-MenBrett Ratner, la intèrpretTaraji P. Henson(El curioso caso de Benjamin Button) i, fora del món del cine, va sorprendre la presència de l’exjugador de bàsquetMagic Johnson, que hi va anar amb la seva donaCookie Johnson.

Notícies relacionades

El libro de Eli té la seva estrena als EUA fixada per divendres que ve i no arribarà a les pantalles espanyoles fins al 12 de març. Explica la història d’un guerrer solitari anomenat Eli (Denzel Washington)que té com a destí salvar la humanitat salvaguardant un llibre que és clau per poder redimir la societat. Es tracta d’una espècie de Bíblia, l’última d’un país que les ha cremat totes com a reacció a la guerra nuclear que els ha assolat. L’actor va assegurar que intenta llegir-la cada dia i que és una obra que «desitjaria tenir» en un món apocalíptic.

Un habitual de les cintes d’acció,Denzel Washington,de 55 anys, ha hagut de practicar arts marcials durant sis mesos per preparar el paper. No és la primera vegada que l’artista aprèn a lluitar per a una pel·lícula. AHuracán Carter,elbiopicdel boxejador Rubin Carter, ja va fer classes de boxa.